[Edit] Urlop? Jaki urlop! Ku chwale ojczyzny

Po pierwsze zaświadczenie ze szkoły nie jest dokumentem wymaganym, przy tym empatia będzie rozszerzona o informacje ze szkół i uczelni, a po drugie - masz czas na rozpatrzenie takiego wniosku do końca listopada.voodoo pisze:Jestem "On"
Tu jest chorych pomysłów że szok. Jakim cudem wniosek z lipca na zasiłek rodzinny mam rozpatrywać skoro również we wrześniu będą zaświadczenia ze szkół? Czy ci na górze nie potrafią raz a dobrze skonstruować prawa?
Ale z tego co wiem szkoły/uczelnie mają czas na dostosowanie się do nowych przepisów do końca roku.Iks pisze: Po pierwsze zaświadczenie ze szkoły nie jest dokumentem wymaganym, przy tym empatia będzie rozszerzona o informacje ze szkół i uczelni,
No tak, ale zaświadczenie ze szkoły nawet dziś nie jest dokumentem niezbędny do rozpatrzenia wniosku. Wystarczy oświadczenie rodzica w punktach IV-VI we wniosku. Więc te kwity to takie trochę dupochrony na siłę, ja rozumiem dlaczego i nie potępiam, ale osobiście nie lubięvoodoo pisze:Ale z tego co wiem szkoły/uczelnie mają czas na dostosowanie się do nowych przepisów do końca roku.
My to stosujemy już teraz tylko bez umocowania.voodoo pisze:Do tego na razie nie wiadomo, jak dokładnie mamy weryfikować prawo do świadczenia po 3 miesiącach- Empatia? Wezwanie do człowieka? Pismo do pracodawcy?