znowu adres zamieszkania dłużnika

Wybrane tematy:
fundusz a spokrewniona rodzina zastętcza Art.209 a obcokrajowiec bez adresu cofniecie zatrzymania prawa jazdy Zwrot z US części kwoty tytułu wykonawczego Zgłoszenie do BIG KRZ - wniosek o założenie konta podmiotu i co dalej?
ODPOWIEDZ
Te resa
Referent
Zajmuję się: ŚR
Kontakt:

znowu adres zamieszkania dłużnika

Post autor: Te resa »

Witam, napiszcie mi poproszę, czy, jeżeli jestem OWD i wezwanie na wywiad zostało podwójnie awizowane z adnotacją "nie podjął awizowanej przesyłki" to mi wystarczy i uznaje za uchylającego się, czy piszę do komornika o ustalenie adresu zamieszkania?
Poproszę o odpowiedź.
Alalala
Inspektor
Zajmuję się: ŚW/FA/ST/DM
Kontakt:

Re: znowu adres zamieszkania dłużnika

Post autor: Alalala »

Do komornika to bardziej gdyby "adresat wyprowadził się" i to by pisał wtedy OWW, bo ty nie byłabyś OWD i nie miałabyś podstawy żeby o to pisać.

Jak nie odebrał to jego problem. Wszczynasz postępowanie i robisz mu decyzję o uchylaniu
Korowiow
VIP
Zajmuję się: Fszystkim
Kontakt:

Post autor: Korowiow »

Skutecznie doręczone.
Te resa
Referent
Kontakt:

Dzięki za odpowiedzi. :D
KatmaL
Praktykant
Zajmuję się: ŚW/FA
Kontakt:

Post autor: KatmaL »

podłącze się do tematu- co jak okazuje się, że dłużnik nie odbiera bo odsiaduje wyrok a miałam wystawić decyzję że się uchyla? Zawieszenie postępowania?
Te resa
Referent
Kontakt:

wystosowałam wniosek do ZK o udzielenie informacji do kiedy będzie zażywał pobytu u nich, odpowiedzieli. Po wyjściu wyślę wezwanie na wywiad i jeżeli nie przyjdzie to zrobię wszczęcie postępowania i uznam go za uchylającego się. Moim zdaniem nie możesz zawiesić postępowania o uznaniu za uchylającego, bo jeszcze go nie powinnaś wszcząć. Jeżeli wyjdzie i nie przyjdzie na wywiad to wtedy wszczęcie, a następnie uznanie.
Ale może się mylę i mam nadzieję, że znawcy funduszu mnie poprawią.
Szczerą nadzieję zaznaczam. :D
ODPOWIEDZ