znowu opieka zła - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 3 z 14    [ Posty: 136 ]
Wybrane tematy:
posiłek w szkole i w domu -wniosek Dyrektora 20% Weryfikacja 40 Zasiłek celowy dla osadzonego w ZK AOON - dojazd własnym samoch. do 15.06.22r. decyzja zmieniająca DPS AOON/OW

Napisano: 22 sty 2014, 10:24

Sorry, ale takie mamy \"family\"
~pamela

Napisano: 22 sty 2014, 10:42

Dwaj kumple gadają przy piwie.
- Jak tam twoje życie seksualne? - pyta pierwszy.
- Ech, nic specjalnego. Mam seks na poziomie pomocy społecznej.
- Pomocy społecznej?
- No tak. Co miesiąc coś tam dostaję, ale to o wiele za mało, żeby przeżyć.
~rocky

Napisano: 22 sty 2014, 10:56

Co ja tutaj robię, z kim ja pracuję?być w opiece albo nie być oto jest pytanie?Czy te bohaterki z ops mają chociaż maturę?
~socjalna

Napisano: 22 sty 2014, 11:09

ta pociotki wójta egzekwo burmistrza i mamy poziom jak widać
~.

Napisano: 22 sty 2014, 11:10

do rocky
Fakt, faktem, że ta opieka daje za małe zasiłki. Ostatnio dostałam tylko 998 zł. zasiłku okresowego. Co to jest na moja całą rodzinę. Ja chce więcej.
Jak mam za to \"przeżyć\"
~klientka Opieki

Napisano: 22 sty 2014, 11:16

Do socjalnej wykształconej.

Czy ty znasz wszystkie swoje rodziny w terenie i wiesz kto z kim spi i na czym spi
~kasia

Napisano: 22 sty 2014, 11:20

znam nie znam,ale robię wszystko by tam gdzie pojawia sie problem lub może sie pojawić,sytuację mieć pod kontrolą by nie tylko pomagać i bronić tych potrzebujących ale i siebie>fakt , może w przeciwienstwie do tych Pań mam wieksze trudności z zasypianiem, ale melisa i truskawki pomagają
~socjalna

Napisano: 22 sty 2014, 11:28

lecz się, boś jesteś zły pracownik skoro nie śpisz po nocach
~...

Napisano: 22 sty 2014, 11:28

nie wiedziałam,ze truskawki pomagają w zasypianiu nie oceniaj Pań bo sama możesz znalezść się w sytuacji,ze przed kamerami zapomnisz języka w gębie.
media pokazują to co im pasuje a widziałaś jak wójt czy pracownica ops chcieli cos powiedzieć jak im przerywano i najważniejsze było to czy osoby zostaną ukarane ,a rodzina jest nie winna.
~kasia

Napisano: 22 sty 2014, 12:03

a z jakiej okazji opieka?? dlaczego nie zwraca ikt uwagi na najbliższa rodzinę?? co cioci śmierdziało?? przeszkadzała niepełnosprawna dziewczyna? Wszystkie obowiązki wychowanie utrzymanie zrzućmy na ośrodki, a co tam rodzina niech ma wszystko w d..pie, socjalni niech przychodzą sprzątaj, gotują, myją, a ciocia, mamusia, tatus, wujek i kto tam jeszcze niech pieniążki dostaje i siedzą z tyłkami i nic nie robia i jeszcze pretensjie gdzie opieka. A druga sprawa, ciekawe gdzie pielęgniarki środowiskowe, lekarz, ośrodek zdrowia, życzliwi sąsiedzi, babcia, dziadek, kuzynostwo. Osoby, które mają częsciej kontakt z rodziną, które mogą coś zgłosić. pracownik nie jest w stanie siedzieć u kogoś 24 h pilnować każdej rodziny, ktoś kto nie pracował nigdy z rodziną nie powinie sie wypowiadać. Dużo rzeczy udaje nam się wyłapać, pomóc, robić nie zapowiedziane wizyty, sprawdzać, konrolować ale jesli ktos bedzie chcial cos ukryc to i tak to zrobi i zaden pracownik socjalny nie pomoże.
~monika

Strona 3 z 14    [ Posty: 136 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
cron Usuń ciasteczka witryny

x

x