zobaczcie co narobiłam i proszę o pomoc!

Wybrane tematy:
Ukraina-nowa klasyfikacja budżetowa Czyste powietrze Wynagrodzenie AOON Św. Wychow. - pracownik , czy zmieniacie stanowisko ile przechowujecie schronienie z usługami opiekuńczymi
~m-ka

zobaczcie co narobiłam i proszę o pomoc!

Post autor: ~m-ka »

Dotyczy sprawozdania z dożywiania:

w dniu dzisiejszym zadzwoniła Pani z UW bo właśnie sprawdza sprawozdanie z dożywiania (było do przesłania do końca lutego 2014 r.) i okazało się,że nie zachowałam proporcji 80/20 tj. za mało o 100 zł zamiast 12 500 my wyliczyliśmy 12 400 (z zadań własnych),popprostu inaczej liczyliśmy i teraz nie wiem od czego zacząć. UW poprosił o poprawienie, tak w sprawozdaniu nie ma problemu wstawimy te 100 zł , ale jak to się ma do innych sprawozdań które zostały przekazane do Skarbnik a dalej przekazywane są do innych organów. Boję się od czego mam zacząć rozmowę ze Skarbnik a co u siebie mam zrobić , a w czym ten brak może zostać ujawniony ,przez kogo? Pomóżcie coś w tej sprawie bo dostanę chyba ..... .
~(<>)

Re: zobaczcie co narobiłam i proszę o pomoc!

Post autor: ~(<>) »

A jaki mieliście wkład własny w umowie o dożywianie? a plan?
~Kasia
VIP
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: ~Kasia »

Ale o jakie sprawozdania inne chodzi? Bo ja sobie nie kojarzę niczego co robiłam za ten rok, gdzie trzeba rozdzielić wydatki z własnych i z dotacji. oprócz oczywiście monitoringów do UW>
Kasia
~tosia

Post autor: ~tosia »

a dożywianie z zadań własnych masz w 85214?
~ewa

Post autor: ~ewa »

o którym sprawozdaniu mówisz? z jakiego województwa jesteś?
~m-ka

Post autor: ~m-ka »

dożywianie mam w rozdz. 85295 ,ponieważ ja korzystam z pogramu i składam wnioski o dofinansowanie dożywiania i otrzymuję na ten cel 80% środków i jednocześnie mam zabezpieczyć środki własne w wysokości 20% i tu nastąpiła pomyłka dla przykładu dostałam 50.000 zł (dotacja Wojewody) i 12.400 (zadania własne) a trzeba 12 500 zł tj 20 % wkładu własne. W planie mieliśmy w rozdz.85295 kwotę 12.400 a okazało się ,że powinno być 12.500. I w tym cały problem.
Kasiu - inne sprawozdania to mi chodzi o te które robi urząd tj. przecież przakazujemy m-nie ,kwartalne i roczne wykonanie budżetu.
~justyna

Post autor: ~justyna »

porozmawiaj ze skarbnik zeby moze oddała 400zł.jako zwrot niewykorzystanej dotacji, wtedy koszt byłby np. 62 000 z tego 12 400 ty 49 600 wojewoda, nie wiem jak ci pomóc. Tylko musisz to oczywiscie dopasowac do siebie
~justyna

porozmawiaj ze skarbnik zeby moze oddała 400zł.jako zwrot niewykorzystanej dotacji, wtedy koszt byłby np. 62 000 z tego 12 400 ty 49 600 wojewoda, nie wiem jak ci pomóc. Tylko musisz to oczywiscie dopasowac do siebie
~justyna

~tosia

Post autor: ~tosia »

ja też tak miałam u mnie od wojewody mam na 85295 a wkład własny płace z 85214 i za mało miałam o 100 z własnych i przeksięgowałam sobie z zasiłków celowych na PPWZD.
ODPOWIEDZ