ZOL województwo śląskie - Domy Pomocy Społecznej, Zakłady Opiekuńczo-Lecznicze

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]

Napisano: 28 gru 2008, 1:35

Witam. Szukam miejsca dla Taty. Jest w stanie wegetatywnym. Może ktoś może coś doradzić albo podpowiedzieć. Nie bardzo też wiem jak poradzić sobie z \"prawnym reprezentowaniem\". Czy konieczne jest ubezwłasnowolnienie osoby chorej? Będę wdzięczna za każdą informacje. Pozdrawiam.
~aska

Napisano: 01 sty 2009, 23:35

Naprawdę nikt nie wie gdzie mogę znaleźć jakieś wolne miejsce?

Nie wiem dalej co z tym ubezwłasnowolnieniem. Pani w sekretariacie sądu udzieliła nam informacji że nie można być reprezentantem prawnym dla osoby będące w stanie wegetatywnym w inny sposób niż przez dokonanie ubezwłasnowolnienia. Ktoś ma w tej sprawie jakieś doświadczenie? Może zechcecie się ze mną podzielić tą wiedzą?

Aha. Chciałam jeszcze zapytać do ilu ZOLi możemy składać wnioski o miejsce dla Taty. Są jakieś ograniczenia?
Pozdrawiam.
~aska

Napisano: 07 sty 2009, 15:47

Bardzo dziękuję za wszystkie informacje i odpowiedzi... Morze empatii. We wszystkim można tak liczyć na pracowników socjalnych?!
~aska

Napisano: 09 sty 2009, 20:00

[uzytkownik usuniety]

Napisano: 09 sty 2009, 20:08

https://szukaj.sluzbazdrowia.pl/Zaklady- ... ,20,1.html

niestety nie znalazłam danych o wolnych miejscach, ale tutaj są potrzebne namiary
[uzytkownik usuniety]

Napisano: 10 sty 2009, 20:23

Moim zdaniem proponowała bym złożyć pozew do Sądu Okręgowego o ubezwłasnowolnienie i ustanowienie opiekuna prawnego . Dokumenty składa się w 2 x egzemplarzach: pozew, zaświadczenie lekarskie i teraz w zależności jeśli jesteś mężatką to akt zawarcia zwiazku małżeńskiego (chodzi o zmianę nazwiska) i do tego obowiązuje wstępna opłata a następnie opłata za biegłych sądowych. Więcej informacji znajdziesz na stronach internetowych pod hasłem \"ubezwłasnowolnienie\". Takie działania ułatwią w wielu czynnościach prawnych. Powodzenia i wytrwałości .
~Ela

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x