a skoro rozporządzenia nie ma i trzymamy się ustawy...to robię jak w ustawie...mowa też jest tu o dodatku mieszkaniowym...u mnie jest cała kwota więc wpisuję całą kwotę bez wyróżnienia na za co ryczałt...w ustawie o tym nie ma mowy:-) pisze: ↑24 sty 2024, 16:10tak w ewidencji czyli my do tej ewidencji też wprowadzamy dane w zakresie dodatków mieszkaniowych ...jest art 27 a ust 2 pkt 1 dane i informacje o budynkach i lokalach w zakresie ....i w tym ustępie i punkcie jest mowa litera h -dodatki mieszkaniowejolasz pisze: ↑24 sty 2024, 14:13w ewidencji prowadzi się dane o budynkach i lokalach- to chyba nawiązuje do systemu CEEB, że jest to ewidencja budynków i lokali
ja tylko napisałam co otrzymałam w odpowiedzi na zapytanie z GUNB-u i biorąc tą odpowiedź pod uwagę, dyrekcja wyszła z założenia skoro jest użyte słowo "może" to nie będziemy wpisywać więcej niż jest to wymagane
odpowiadając jeszcze na zapytania piszemy: dodatek mieszkaniowy, w tym ryczałt za ... i wymieniamy za co
tak sumujemy 6 miesięcy a jak jest wstrzymanie to znowu wchodzimy i ujmujemy kwoty, takie dostaliśmy wytyczne na zapytanie z GUNB-u
(zapytania wysyłaliśmy mailem)
system ceeb jest zamieniony na ten system zone i teraz tu sa wszystie dane...deklaracje odnośnie źródeł ciepła też się tu wprowadza obecnie