zwrot dodatcji - Dodatek energetyczny

Strona 3 z 6    [ Posty: 57 ]

Napisano: 16 cze 2014, 14:05

hmm okaże sie co z tego wszystkiego jeszcze wyjdzie. Zarówno moja kierowniczka jak i koleżanki z sąsiednich gmin dzwoniły w tej sprawie do UW i wszystkie usłyszałyśmy to samo - że mamy zwrócić kasę jak najszybciej bo na koncie nic nie może nam zostać...
kajka..

Napisano: 17 cze 2014, 8:37

O zapotrzebowaniu zerowym też miałyście informację tak jak w moim przypadku?
nowy19

Napisano: 17 cze 2014, 9:52

hej ja też jestem z wlkp. i usłyszałam to samo co Wy. Dodatkowo Pani z WUW powiedziała: spokojnie nie panikuj :) Więc robię tak jak mówiła. Oddaję na ich konto i wysyłam zapotrzebowanie...
Alka

Napisano: 17 cze 2014, 10:17

tak nowy19, ja wysłałam zapotrzebowanie zerowe... kasa którą zapotrzebowałam w grudniu wystarczy pewnie na cały rok :) O ile dają mi ta kase hiih
kajka...

Napisano: 17 cze 2014, 12:46

U ns w podkarpackim robiliśmy zapotrzebowanie do 15-tego na III kwartał, anie wykorzystane środki z I i II kwartału mamy zwrócić do końca czerwca 2014. tak kazała pani z urzędu wojewódzkiego
MAJKA38

Napisano: 17 cze 2014, 12:57

Czyli wszyscy zapewne otrzymali taką samą informację w Wielkopolsce więc nie ma się czym martwić i chyba można oddawać kasę.
Przeczekam jeszcze do przyszłego tygodnia jakby im się coś urodziło innego i wtedy zrobię przelew.
Moim zdaniem źle zinterpretowali i w innych województwach jest poprawnie, ale to już nie nasz problem.
nowy19

Napisano: 17 cze 2014, 14:45

my już zwróciliśmy. Pani z UW tak nas poganiała, że musi być na już...no i kasa poszła.
kajka...

Napisano: 17 cze 2014, 14:56

nie zwrócę prędzej niż po 15 lipca...
do 15 lipca rozliczenie dotacji... do końca czerwca można jeszcze coś wypłacić za II kwartał... jakieś kwoty niepobrane z kasy... jakiś przelew który pierwotnie nie przeszedł...
napiszę rozliczenie dotacji... dodatkowo dołączę pismo czy kwotę wynikająca z rozliczenia należy zwrócić... jeśli tak to niech podadzą konto na jaki trzeba zwrócić... wszystko na piśmie... nic na telefon.... nic w pośpiechu... wariactwo jakieś...
po za tym niech najpierw przyślą dotację na III kwartał... nie zamierzam znów do ludzi wydzwaniać że z uwagi na brak środków wypłata dodatków energetycznych będzie przesunięta... brrrr..... bo znając życie dotacja będzie przychodzić w okolicach 10 każdego miesiąca... no może 9... a do 10 trzeba wypłacić...
przecież trudno umówić wszystkich na jeden dzień...więc my wypłacamy w kasie urzędu gminy w dniach 5-10 każdego miesiąca...
GORZATKA
GORZATKA
Referent
Od: 12 sie 2004, 0:26
Zajmuję się:

Napisano: 17 cze 2014, 15:06

Popieram Gorzatkę w 100%. Nic na telefon, czekam na pismo.
Lomax

Napisano: 17 cze 2014, 15:20

A ja jestem z dolnośląskiego - i nie musimy zwracać niewykorzystanej dotacji , a forsy mam tyle że wystarczy do końca roku i jeszcze zostanie :roll:
Teresa1

Strona 3 z 6    [ Posty: 57 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x