hmm okaże sie co z tego wszystkiego jeszcze wyjdzie. Zarówno moja kierowniczka jak i koleżanki z sąsiednich gmin dzwoniły w tej sprawie do UW i wszystkie usłyszałyśmy to samo - że mamy zwrócić kasę jak najszybciej bo na koncie nic nie może nam zostać...
hej ja też jestem z wlkp. i usłyszałam to samo co Wy. Dodatkowo Pani z WUW powiedziała: spokojnie nie panikuj Więc robię tak jak mówiła. Oddaję na ich konto i wysyłam zapotrzebowanie...
U ns w podkarpackim robiliśmy zapotrzebowanie do 15-tego na III kwartał, anie wykorzystane środki z I i II kwartału mamy zwrócić do końca czerwca 2014. tak kazała pani z urzędu wojewódzkiego
Czyli wszyscy zapewne otrzymali taką samą informację w Wielkopolsce więc nie ma się czym martwić i chyba można oddawać kasę.
Przeczekam jeszcze do przyszłego tygodnia jakby im się coś urodziło innego i wtedy zrobię przelew.
Moim zdaniem źle zinterpretowali i w innych województwach jest poprawnie, ale to już nie nasz problem.
nie zwrócę prędzej niż po 15 lipca...
do 15 lipca rozliczenie dotacji... do końca czerwca można jeszcze coś wypłacić za II kwartał... jakieś kwoty niepobrane z kasy... jakiś przelew który pierwotnie nie przeszedł...
napiszę rozliczenie dotacji... dodatkowo dołączę pismo czy kwotę wynikająca z rozliczenia należy zwrócić... jeśli tak to niech podadzą konto na jaki trzeba zwrócić... wszystko na piśmie... nic na telefon.... nic w pośpiechu... wariactwo jakieś...
po za tym niech najpierw przyślą dotację na III kwartał... nie zamierzam znów do ludzi wydzwaniać że z uwagi na brak środków wypłata dodatków energetycznych będzie przesunięta... brrrr..... bo znając życie dotacja będzie przychodzić w okolicach 10 każdego miesiąca... no może 9... a do 10 trzeba wypłacić...
przecież trudno umówić wszystkich na jeden dzień...więc my wypłacamy w kasie urzędu gminy w dniach 5-10 każdego miesiąca...