zwrot prawa jazdy
zwrot prawa jazdy
mam dłuznika. osordek pomocy społęcznej wyplaca na jego dziecko w miejscu zamieszkania dziecka wypoalca FA, nasz osorek podjał dzialania zatrzymujac mu prawo jazdy. dluznik za zadluzenie 30 tysiecy, jednakze od roku wpłaca systemtycznie do komornika, keidy moze sie starac o zwrot prawa jazdy??? i jak mam to zrobic, wyslac do MOPSu gdzie sa wyplacane alimenty od kiedy splaca i co dalej prosze o pomoc nowa
Re: zwrot prawa jazdy
a jesli ja nie moge z nim przeprowadzic wywiadu bowie pracuje za granica i od roku systemtycznie wpalca to kontaktuje się z komornikiem???? i na podstawie jego informacji wnioskuje o zwetrot prawa jazdy , moze jakis wzór amcie
Re: zwrot prawa jazdy
skoro nie masz z nim przeprowadzonego wywiadu to nie zwracasz mu prawka mimo że płaci. Nie spełnił przesłanki ust. 3 a mianowicie uniemożliwia przeprowadzenie wywiadu alim.
Dłużnik powinien przyjść na wywiad, złożyć ośw mająt, wskazać miejsce zatrudnienia na umowę o pracy a w przypadku jej braku zobowiązać dłużnika do zarejestrowania się w PUP itd. Gdy dłużnik spełnia przesłanki art. 5 ust. 3 wówczas powinien na piśmie wystąpić o zwrot prawa jazdy.
Dłużnik powinien przyjść na wywiad, złożyć ośw mająt, wskazać miejsce zatrudnienia na umowę o pracy a w przypadku jej braku zobowiązać dłużnika do zarejestrowania się w PUP itd. Gdy dłużnik spełnia przesłanki art. 5 ust. 3 wówczas powinien na piśmie wystąpić o zwrot prawa jazdy.
Oprócz zwrot prawa jazdy - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna przeczytaj również:
co zrobić?
nienależnie ile potrącić?
dłużnik za granicą
odsetki w upomnieniach
Co zrobić - przedstawiciel do doręczeń
zawieszenie postepowania, POMOCY
rozliczanie kosztów upomnienia
TW co do URZędu Skarbowego
bardzo prosze, chodzi o wymiane maili z dłuznikiem
odpowiedni art. zerknijcie
qeenes1
pobawienie praw