zwrot prawa jazdy

Wybrane tematy:
fundusz a spokrewniona rodzina zastętcza Art.209 a obcokrajowiec bez adresu cofniecie zatrzymania prawa jazdy Zwrot z US części kwoty tytułu wykonawczego Zgłoszenie do BIG KRZ - wniosek o założenie konta podmiotu i co dalej?
ODPOWIEDZ
nowaaa

zwrot prawa jazdy

Post autor: nowaaa »

mam dłuznika. osordek pomocy społęcznej wyplaca na jego dziecko w miejscu zamieszkania dziecka wypoalca FA, nasz osorek podjał dzialania zatrzymujac mu prawo jazdy. dluznik za zadluzenie 30 tysiecy, jednakze od roku wpłaca systemtycznie do komornika, keidy moze sie starac o zwrot prawa jazdy??? i jak mam to zrobic, wyslac do MOPSu gdzie sa wyplacane alimenty od kiedy splaca i co dalej prosze o pomoc nowa
MiM

Re: zwrot prawa jazdy

Post autor: MiM »

art 5 ust 6 ;)
nowaaa

Post autor: nowaaa »

a jesli ja nie moge z nim przeprowadzic wywiadu bowie pracuje za granica i od roku systemtycznie wpalca to kontaktuje się z komornikiem???? i na podstawie jego informacji wnioskuje o zwetrot prawa jazdy , moze jakis wzór amcie
emzi

Post autor: emzi »

skoro nie masz z nim przeprowadzonego wywiadu to nie zwracasz mu prawka mimo że płaci. Nie spełnił przesłanki ust. 3 a mianowicie uniemożliwia przeprowadzenie wywiadu alim.
Dłużnik powinien przyjść na wywiad, złożyć ośw mająt, wskazać miejsce zatrudnienia na umowę o pracy a w przypadku jej braku zobowiązać dłużnika do zarejestrowania się w PUP itd. Gdy dłużnik spełnia przesłanki art. 5 ust. 3 wówczas powinien na piśmie wystąpić o zwrot prawa jazdy.
ODPOWIEDZ