Zwrot ROPS. - Świadczenia rodzinne

Strona 2 z 2    [ Posty: 16 ]

Napisano: 18 gru 2014, 10:32

Anabelle pisze:decyzję o zwrocie z ROPSu też wprowadzasz do systemu, jest taka opcja "Żądanie zwrotu - zewnętrzne".
Wiem, wiem, ale czy najpierw muszę wprowadzić decyzję przyznającą przez ROPS, a potem w żądaniu zewnętrznym wskazać ją, jako tę z której jest zwrot, czy tez po prostu zrobić to żądanie zewnętrzne, a decyzję wskazać naszą, bo tak naprawdę z niej "poszły" pieniądze, a ROPS swoją decyzją to przyklepał? Boję się, że jak wprowadzę decyzję przyznającą przez ROPS, to zdubluje mi świadczenia :(
Bazyllo

Napisano: 18 gru 2014, 10:38

Bazyllo pisze:Przepraszam za nieporozumienie. Ta druga sprawa niezwiązana jest z koordynacją.
To spoko ;)
Walka z wiatrakami since 1998.
Iks
Awatar użytkownika
VIP
Od: 27 lut 2014, 20:32
Zajmuję się:

Napisano: 19 gru 2014, 10:52

Bazyllo pisze:
elo pisze:tylko żądanie zwrotu w systemie, chyba nie ma takiej opcji żeby wprowadzić wznowienie o odmowę po wznowieniu
A mogę zrobić żądanie zwrotu z decyzji i dalej ją realizować? I czy ten okres, wobec którego zażądam zwrotu nie będzie mi jednak wisiał do realizacji?
A może uchylić w systemie starą decyzję i wydać nową odmawiającą za nienależny okres i przyznającą za należny, a następnie naliczenie i żądanie zwrotu ze starej? Czy tylko żądanie zwrotu? Problem w tym, że pan ma do wypłaty tylko część miesiąca, w którym wstrzymaliśmy wypłatę :( Gdyby było od 1ego, to by było łatwo.
Bazyllo

Napisano: 19 gru 2014, 12:24

Im dłużej nad tym myślę i kombinuję w ŚR, tym bardziej dochodzę do wniosku, że jedynym wyjściem są dwie decyzje. Uchylająca i odmowna/przyznająca na właściwe okresy.
Bazyllo

Napisano: 19 gru 2014, 12:35

Poratujcie pomysłami, bo mam na to godzinę, a rozbijam się o soft :(
Bazyllo

Napisano: 19 gru 2014, 13:10

możesz zrobić uchylenie, a potem żądanie zwrotu zewnętrzne i powiązać z Twoją decyzją przyznającą. I to powinno wystarczyć.
Anabelle
Stażysta
Od: 16 gru 2014, 9:52
Zajmuję się:

Strona 2 z 2    [ Posty: 16 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x