1000 zł dla pracowników pomocy społecznej z pominięciem świadczeń?? - Świadczenia rodzinne

Strona 128 z 142    [ Posty: 1418 ]

Napisano: 31 sie 2024, 12:38

To więc jak mają jakieś plany likwidacji/czy przenosin SR i FA do ZUS (choć mało prawdopodobne z FA) niech ogłoszą, by ludzie zawczasu czegoś sobie poszukali( ZUS przecież wszystkich nie weźmie). A nie zrobią tego bo tyłkami trzęsą , że zaraz z nas większość odejdzie , a komuś trzeba wrzucić energetyczne ( prawdopodobnie w przyszłym roku też) jakieś senioralne i Bóg raczy wiedzieć co jeszcze (ktoś jeszcze musi cześć spraw przekazać do ZUS np. zp, ktoś musi zarchiwizować, ktoś musi pociągnąć jeszcze koordynowane 500+, ktoś musi ciągnąć Npś). Przecież kluczowi socjalni rąk tym sobie nie ubrudzą. Tam tylko są wielkie słowa o ciężkiej pracy socjalnej i ich boskim istnieniu w tzw. terenie, przy poklasku lewicowego ministerstwa, który obrzydził mi bardziej szacunek do władzy jak ich poprzednicy z PiS. Po 20 latach ( od początku SR) zostaje tylko upokorzenie. Ciekawe co lewica zaczęła (rząd Millera wprowadził SR), to czy lewica skończy. Czytający to przedstawiciele ministerstwa (może i nawet znawca tematu pani Gajewska) miejcie odwagę i przekażcie nam swoje plany względem dużej rzeszy niekluczowych pracowników Sr i FA.
Andy
Praktykant
Od: 19 lut 2024, 15:57
Zajmuję się: wszystkim co nie kwalifikuje się na 1000 zł z MPiPS

Napisano: 02 wrz 2024, 7:59

Andy pisze:
31 sie 2024, 12:38
To więc jak mają jakieś plany likwidacji/czy przenosin SR i FA do ZUS (choć mało prawdopodobne z FA) niech ogłoszą, by ludzie zawczasu czegoś sobie poszukali( ZUS przecież wszystkich nie weźmie). A nie zrobią tego bo tyłkami trzęsą , że zaraz z nas większość odejdzie , a komuś trzeba wrzucić energetyczne ( prawdopodobnie w przyszłym roku też) jakieś senioralne i Bóg raczy wiedzieć co jeszcze (ktoś jeszcze musi cześć spraw przekazać do ZUS np. zp, ktoś musi zarchiwizować, ktoś musi pociągnąć jeszcze koordynowane 500+, ktoś musi ciągnąć Npś). Przecież kluczowi socjalni rąk tym sobie nie ubrudzą. Tam tylko są wielkie słowa o ciężkiej pracy socjalnej i ich boskim istnieniu w tzw. terenie, przy poklasku lewicowego ministerstwa, który obrzydził mi bardziej szacunek do władzy jak ich poprzednicy z PiS. Po 20 latach ( od początku SR) zostaje tylko upokorzenie. Ciekawe co lewica zaczęła (rząd Millera wprowadził SR), to czy lewica skończy. Czytający to przedstawiciele ministerstwa (może i nawet znawca tematu pani Gajewska) miejcie odwagę i przekażcie nam swoje plany względem dużej rzeszy niekluczowych pracowników Sr i FA.
Brawo. W punkt
Kalka
Starszy referent
Od: 16 gru 2014, 15:39
Zajmuję się:

Napisano: 03 wrz 2024, 12:07

czy komuś z działu świadczeń rodzinnych zaproponowano, żeby wziął część obowiązków z pomocy społecznej a dokładnie programy: opieka wytchnieniowa usługi asystent?
Oktawia
Stażysta
Od: 30 sty 2023, 13:27
Zajmuję się: świadczenia rodzinne

Napisano: 03 wrz 2024, 12:25

Oktawia pisze:
03 wrz 2024, 12:07
czy komuś z działu świadczeń rodzinnych zaproponowano, żeby wziął część obowiązków z pomocy społecznej a dokładnie programy: opieka wytchnieniowa usługi asystent?
U nas myślą nad tym ale chyba kierownictwo nie ma też odwagi na takie kombinatorstwo, widać że specjalnie zmienia się tu zakres obowiązków i ulegnie zmiana osób wykazana w zapotrzebowaniu. Z pewnością będą pytania czemu i jak, plus nam np powiedziano że będą z tego dosyć ścisłe kontrole więc...
Chciała bym wiedzieć tyle ile ludzie myślą że wiem.
Sophia
Awatar użytkownika
Stażysta
Od: 16 sty 2024, 13:02
Zajmuję się: PS/ŚR/DM/SW/FA/ST

Napisano: 03 wrz 2024, 13:07

Ale chodzi aby faktycznie od nowego roku realizować w dziale świadczeń rodzinnych te programy. I pytam czy tego jest dużo czy jakiś dział rodzinnych to realizuje lub będzie?
Oktawia
Stażysta
Od: 30 sty 2023, 13:27
Zajmuję się: świadczenia rodzinne

Napisano: 03 wrz 2024, 23:02

Czy w Waszych ośrodkach pracownicy, którzy zajmują się profilaktyką uzależnień, przeciwdziałaniem przemocy otrzymują dodatki motywacyjne?
Polka89
Praktykant
Od: 22 lis 2023, 10:04
Zajmuję się: pracownik socjalny

Napisano: 04 wrz 2024, 7:37

Tak w ogóle, to w Waszych ośrodkach już są wypłacane te dodatki chociażby socjalnym? Przyszły pieniądze? U mnie niby jest plan ale kasy fizycznie nie ma. Jestem ciekawa jak w innych ośrodkach.
Młodypracownik
Starszy referent
Od: 22 mar 2017, 10:15
Zajmuję się: ŚR/FA/KDR/CP/Dodatki energetyczne

Napisano: 04 wrz 2024, 8:14

Młodypracownik pisze:
04 wrz 2024, 7:37
Tak w ogóle, to w Waszych ośrodkach już są wypłacane te dodatki chociażby socjalnym? Przyszły pieniądze? U mnie niby jest plan ale kasy fizycznie nie ma. Jestem ciekawa jak w innych ośrodkach.
Mamy identycznie, jest plan ale nie mamy pieniędzy to nie płacimy
Chciała bym wiedzieć tyle ile ludzie myślą że wiem.
Sophia
Awatar użytkownika
Stażysta
Od: 16 sty 2024, 13:02
Zajmuję się: PS/ŚR/DM/SW/FA/ST

Napisano: 04 wrz 2024, 8:31

U nas pracownicy socjalni, kierownik i księgowa dostali już w sierpniu dodatki z wyrównaniem za lipiec. Ja niestety, jak i inni pracownicy ŚR, nie dostałem. Dodam, że podwyżek w tym roku też nie było, bo od początku roku czekali na dodatek. Teraz Oni mają, ja nie.
ElciaB
Stażysta
Od: 13 mar 2023, 10:04
Zajmuję się: Świadczenia rodzinne

Napisano: 04 wrz 2024, 8:44

czy ktoś z Was (pracowników pominiętych) odważył się i napisał pismo o podwyżkę/dodatek motywujący do Kierownika/Wójta/Burmistrza i chciałby się nim pochwalić ? :)
emiljaa
Referent
Od: 03 kwie 2014, 13:28
Zajmuję się: ŚR i inne

Strona 128 z 142    [ Posty: 1418 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x