Brawo. W punktAndy pisze: ↑31 sie 2024, 12:38To więc jak mają jakieś plany likwidacji/czy przenosin SR i FA do ZUS (choć mało prawdopodobne z FA) niech ogłoszą, by ludzie zawczasu czegoś sobie poszukali( ZUS przecież wszystkich nie weźmie). A nie zrobią tego bo tyłkami trzęsą , że zaraz z nas większość odejdzie , a komuś trzeba wrzucić energetyczne ( prawdopodobnie w przyszłym roku też) jakieś senioralne i Bóg raczy wiedzieć co jeszcze (ktoś jeszcze musi cześć spraw przekazać do ZUS np. zp, ktoś musi zarchiwizować, ktoś musi pociągnąć jeszcze koordynowane 500+, ktoś musi ciągnąć Npś). Przecież kluczowi socjalni rąk tym sobie nie ubrudzą. Tam tylko są wielkie słowa o ciężkiej pracy socjalnej i ich boskim istnieniu w tzw. terenie, przy poklasku lewicowego ministerstwa, który obrzydził mi bardziej szacunek do władzy jak ich poprzednicy z PiS. Po 20 latach ( od początku SR) zostaje tylko upokorzenie. Ciekawe co lewica zaczęła (rząd Millera wprowadził SR), to czy lewica skończy. Czytający to przedstawiciele ministerstwa (może i nawet znawca tematu pani Gajewska) miejcie odwagę i przekażcie nam swoje plany względem dużej rzeszy niekluczowych pracowników Sr i FA.
U nas myślą nad tym ale chyba kierownictwo nie ma też odwagi na takie kombinatorstwo, widać że specjalnie zmienia się tu zakres obowiązków i ulegnie zmiana osób wykazana w zapotrzebowaniu. Z pewnością będą pytania czemu i jak, plus nam np powiedziano że będą z tego dosyć ścisłe kontrole więc...
Mamy identycznie, jest plan ale nie mamy pieniędzy to nie płacimyMłodypracownik pisze: ↑04 wrz 2024, 7:37Tak w ogóle, to w Waszych ośrodkach już są wypłacane te dodatki chociażby socjalnym? Przyszły pieniądze? U mnie niby jest plan ale kasy fizycznie nie ma. Jestem ciekawa jak w innych ośrodkach.