Mój dział był ujęty w tym sprawozdaniu i nikt z nas nie dostanie
Zgadzając się, że ośrodki pomocy społecznej stały się przez wiele lat „workiem bez dna”, do których samorząd wrzuca kolejne zadania (choć ich specyfika znacznie odbiega od reguł pomagania najbardziej potrzebującym), nie sposób nie zauważyć, że furtkę dla takiej praktyki tworzą właśnie sami rządzący. W kolejnych ustawach dopuszcza się bowiem wprost możliwość wyboru przez władze samorządowe podmiotu, który prowadzić będzie określone postępowania. I zwykle pierwszy wybór wójta, burmistrza lub prezydenta miasta to przekazanie tych obowiązków do jednostki organizacyjnej pomocy społecznej.
Czy ta osoba przeliczala ile czasu jej to zajmujuje, czy dostala caly 1000 ?Iśka75 pisze: ↑05 wrz 2024, 8:28u nas dziewczyna która zajmuje się płatnikiem i ma to w zakresie zadań dostanie.ewelka8787 pisze: ↑04 wrz 2024, 12:00a ja mam pytanie, pracuje oczywiści w dziale tych wykluczonych pracowników. czy jeżeli obsługuje również program PŁATNIK i ubezpieczam, wyrejestrowuje z ubezpieczeń ludzi z pomocy społecznej, wykonuje raporty miesięczne za świadczeniobiorców, to czy mi ten dodatek motywacyjny się należy, bo zdaniem moich przełożonych nie
tego nie da się policzyćdorota277 pisze: ↑06 wrz 2024, 10:42Czy ta osoba przeliczala ile czasu jej to zajmujuje, czy dostala caly 1000 ?Iśka75 pisze: ↑05 wrz 2024, 8:28u nas dziewczyna która zajmuje się płatnikiem i ma to w zakresie zadań dostanie.ewelka8787 pisze: ↑04 wrz 2024, 12:00a ja mam pytanie, pracuje oczywiści w dziale tych wykluczonych pracowników. czy jeżeli obsługuje również program PŁATNIK i ubezpieczam, wyrejestrowuje z ubezpieczeń ludzi z pomocy społecznej, wykonuje raporty miesięczne za świadczeniobiorców, to czy mi ten dodatek motywacyjny się należy, bo zdaniem moich przełożonych nie
Bez znaczenia, to że kogoś nie wykazano a się powinno nie zmienia tego że zapotrzebowanie wypełniało się teraz znając już wymogi (jako tako bo trochę zamieszania było), i jeśli wykonujesz zadania z PS to powinni cię ująć.Oktawia pisze: ↑06 wrz 2024, 12:46Ja chyba nie rozumiem już nic. Czy może mi ktoś wyjaśnić.
Ja myślałam, że jak ktoś był wpisany w tym sprawozdaniu MRiPS i robi jakąś działkę z pomocy społecznej a jest pracownikiem np. działu świadczeń rodzinnych to dostanie 1.000,00zl
A jak robi cos z zakresu pomocy społecznej, a nie był w sprawozdaniu to nie dostanie.
Czy ja dobrze myślę? Czy to bez znaczenia czy był w sprawozdaniu, byleby robił coś na podstawie ustawy o pomocy społ.?
Co w sytuacji jak nie bylo sie ujetym. Wykonuje sie dzialkę z pomocy spolecznej i wladza nie zamierza poprawiac sprawozdania? Czy nam takze nalezy sie 1000 zl bez podzialu?Sophia pisze: ↑06 wrz 2024, 12:59Bez znaczenia, to że kogoś nie wykazano a się powinno nie zmienia tego że zapotrzebowanie wypełniało się teraz znając już wymogi (jako tako bo trochę zamieszania było), i jeśli wykonujesz zadania z PS to powinni cię ująć.Oktawia pisze: ↑06 wrz 2024, 12:46Ja chyba nie rozumiem już nic. Czy może mi ktoś wyjaśnić.
Ja myślałam, że jak ktoś był wpisany w tym sprawozdaniu MRiPS i robi jakąś działkę z pomocy społecznej a jest pracownikiem np. działu świadczeń rodzinnych to dostanie 1.000,00zl
A jak robi cos z zakresu pomocy społecznej, a nie był w sprawozdaniu to nie dostanie.
Czy ja dobrze myślę? Czy to bez znaczenia czy był w sprawozdaniu, byleby robił coś na podstawie ustawy o pomocy społ.?