1000 zł dla pracowników pomocy społecznej z pominięciem świadczeń?? - Świadczenia rodzinne

Strona 95 z 142    [ Posty: 1418 ]

Napisano: 16 lip 2024, 8:34

male
Referent
Od: 27 mar 2017, 14:55
Zajmuję się: wszystkim

Napisano: 16 lip 2024, 8:39

ecomet3 pisze:
16 lip 2024, 8:31
https://www.gov.pl/web/rodzina/agnieszk ... nowicz-bak
cyt.
W swoim biurze poselskim w 2020 roku uruchomiła Poselską Pomoc Pracowniczą, w ramach której przeprowadziła kilkaset interwencji w obronie pracowników przed bezprawnym zaniżaniem wynagrodzeń, łamaniem praw pracowniczych, utrudnianiem działalności związkowej.

Pieknie Pani minister!!!!
Zdaniem Pani Minister może to co się dzieje nie jest problemem bo ona nic nikomu nie zaniżyła. Po prostu sprawiła że inni mają więcej xD ale wiecie, może jak będziemy grzeczni to słyszałam że na Rosji dają cheetosy w ramach wsparcia, to może i pracownicy dostaną po kartonie dla poprawy bytu?
Chciała bym wiedzieć tyle ile ludzie myślą że wiem.
Sophia
Awatar użytkownika
Stażysta
Od: 16 sty 2024, 13:02
Zajmuję się: PS/ŚR/DM/SW/FA/ST

Napisano: 16 lip 2024, 9:16

Do Sofii
Zajmujesz sie pomocoą społeczną czy tylko świadczeniami Rodzinnymi?
ecomet3
Stażysta
Od: 04 lip 2017, 18:59
Zajmuję się: aaa

Napisano: 16 lip 2024, 10:04

ecomet3 pisze:
16 lip 2024, 9:16
Do Sofii
Zajmujesz sie pomocoą społeczną czy tylko świadczeniami Rodzinnymi?
Wszystkim po trochu
Chciała bym wiedzieć tyle ile ludzie myślą że wiem.
Sophia
Awatar użytkownika
Stażysta
Od: 16 sty 2024, 13:02
Zajmuję się: PS/ŚR/DM/SW/FA/ST

Napisano: 16 lip 2024, 10:33

Brałam kiedyś udział w dużej akcji gdzie rodzice walczyli o prawa do dodatkowego 9 tyg urlopu rodzicielskiego. Rodzice którzy przez polityków zostali pominięci w ustawie. Walka trwała ok 3 miesięcy.
Najważniejsze było powstanie dużej grupy na Facebooku gdzie dołączały osoby i wspólne działania. Jak akcja miała duży zasięg że każdy udostępniał post ze zdjęciem nazwiskiem partii albo pani minister i opisana sytuacją to nagle polityki zaczęli odpisywać i się interesować. Uważam że trzeba w ten sposób również zrobić .

Do tego każdy wysyłał pismo gdzie się tylko dało. Gotowe wzory były na grupie.
Osoby z Warszawy zabiegały o spotkanie z prezydentem premierem Ministrami . Chodzenie po biurach poselskich. Do tego udało się wziąć udział w komisjach sejmowych dotyczących danego ministerstwa.

Tylko szum i udostępnianie informacji gdzie się da z określaniem konkretów jaka partię jakie obietnice a jakie decyzje ,jaki minister premier mogą przynieść efekty .

Może jest ktoś kto ma możliwości zalozyc grupę?
Mario Bros
Praktykant
Od: 16 lip 2024, 10:17
Zajmuję się: Rehab

Napisano: 16 lip 2024, 10:37

Mario Bros pisze:
16 lip 2024, 10:33
Brałam kiedyś udział w dużej akcji gdzie rodzice walczyli o prawa do dodatkowego 9 tyg urlopu rodzicielskiego. Rodzice którzy przez polityków zostali pominięci w ustawie. Walka trwała ok 3 miesięcy.
Najważniejsze było powstanie dużej grupy na Facebooku gdzie dołączały osoby i wspólne działania. Jak akcja miała duży zasięg że każdy udostępniał post ze zdjęciem nazwiskiem partii albo pani minister i opisana sytuacją to nagle polityki zaczęli odpisywać i się interesować. Uważam że trzeba w ten sposób również zrobić .

Do tego każdy wysyłał pismo gdzie się tylko dało. Gotowe wzory były na grupie.
Osoby z Warszawy zabiegały o spotkanie z prezydentem premierem Ministrami . Chodzenie po biurach poselskich. Do tego udało się wziąć udział w komisjach sejmowych dotyczących danego ministerstwa.

Tylko szum i udostępnianie informacji gdzie się da z określaniem konkretów jaka partię jakie obietnice a jakie decyzje ,jaki minister premier mogą przynieść efekty .

Może jest ktoś kto ma możliwości zalozyc grupę?
Chętnie się przyłączę
Ja111
Praktykant
Od: 27 cze 2024, 9:05
Zajmuję się: ZR/FA/DO/DW/BE/DE/DA

Napisano: 16 lip 2024, 10:39

Ja również
dorota202
Starszy referent
Od: 23 maja 2017, 11:00
Zajmuję się: Św/FA

Napisano: 16 lip 2024, 10:50

Super, każdy pomysł na wagę złota :P :P
sylwia58
Referent
Od: 07 mar 2018, 15:27
Zajmuję się: świadczenia rodzinne

Napisano: 16 lip 2024, 10:55

czy tylko ja odnoszę wrażenie, że po ostatnich zapewnieniach o zmniejszeniu biurokracji u socjalnych nam to wcisną za "dodatek"?
Justa333
Praktykant
Od: 10 lut 2023, 10:28
Zajmuję się: FA/ŚR

Napisano: 16 lip 2024, 10:59

Po co ten sztuczny podział na pomoc społeczną i świadczenia rodzinne. Żeby klienci świadczeń rodzinnych nie czuli się marginesem? Przy dzisiejszych kryteriach to ci sami ludzie. I w ogóle co to za nazwa "klienci". Kiedyś jak ktoś prosił o pieniądze to inaczej się to nazywało.
Anna
Cerkiewne
Awatar użytkownika
Starszy referent
Od: 29 kwie 2020, 12:19
Zajmuję się: siedzę sobie

Strona 95 z 142    [ Posty: 1418 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x