To tylko pokazuje, jak bardzo ministerstwo nie zna realiów pracy w OPS-ach.
Może kiedyś nastanie czas, że ministrem zostanie ktoś realnie związany z pomocą społeczną... Obecna pani minister jest z wykształcenia pedagogiem i filozofem.
No właśnie niczym, ale kogo to obchodzi. My zapytaliśmy naszej kierowniczki, czy napisała w naszej sprawie pismo do ministerstwa lub wojewody odparła "ale po co?" No i tyle w temacie. Skoro kierownictwo ma nas w tylnej części ciała, to jak możemy wygrać tę batalię...~o~ pisze: ↑15 lip 2024, 12:14No i ten pracownik merytoryczny ( u nas też taki jest, siedzimy w jednym pokoju ) dostanie dodatek motywacyjny a ja nie.
Czym się różni nasza praca?....ja oprócz pracy administracyjnej ( decyzje, sprawozdania, zapotrzebowania) przyjmuję interesantów, przyjmuję wnioski , kompletuję je i obrabiam, pomagam wypełniać te wnioski i różne oświadczenia.... Koleżanka nie pracuje z klientem ale działa na rzecz i dla dobra społeczności lokalnej... a ja pracuję z klientem i nie działam dla dobra ludzi....
Zawodowa krzykaczka, a tera się schowała i udaje, że nie odpowiada za ten bałagan.Szarak pisze: ↑15 lip 2024, 12:41Oj wy chyba nie czytaliście czym się Pani Minister zajmowała
https://www.gov.pl/web/rodzina/agnieszk ... nowicz-bak
"W swoim biurze poselskim w 2020 roku uruchomiła Poselską Pomoc Pracowniczą, w ramach której przeprowadziła kilkaset interwencji w obronie pracowników przed bezprawnym zaniżaniem wynagrodzeń, łamaniem praw pracowniczych, utrudnianiem działalności związkowej."