1000 zł dla pracowników pomocy społecznej z pominięciem świadczeń?? - Świadczenia rodzinne

Strona 94 z 142    [ Posty: 1418 ]

Napisano: 15 lip 2024, 14:54

nowawfa pisze:
15 lip 2024, 14:32
ehh, tracę już siły na to wszystko...
i o to im chodzi
Abyśmy siedzieli cicho i się poddali
Kalka
Starszy referent
Od: 16 gru 2014, 15:39
Zajmuję się:

Napisano: 15 lip 2024, 14:59

Ja już się podłamałam/poddałam....została mi tylko nadziej że może coś podwyższą przy zmianie wynagrodzeń pracowników samorządowych...może wtedy ktoś sobie przypomni , że skoro nie jesteśmy z ps to może jednak z samorządu........
~o~
VIP
Od: 08 mar 2017, 13:24
Zajmuję się: ŚR

Napisano: 15 lip 2024, 15:11

My piszemy pismo do Wójta, czy ktoś z Was będzie jeszcze pisał do swojego Wójta/Burmistrza?
Daria77
Referent
Od: 12 kwie 2017, 10:02
Zajmuję się: FA

Napisano: 15 lip 2024, 15:17

nowawfa pisze:
15 lip 2024, 14:32
ehh, tracę już siły na to wszystko...
A ja wciąż walczę. Teraz ponownie monity wszystkim wysyłam i piszę do gazet. No i oczywiście zapowiedziałam, że bonu nie robię, nie jestem kluczowym pracownikiem.
Ja111
Praktykant
Od: 27 cze 2024, 9:05
Zajmuję się: ZR/FA/DO/DW/BE/DE/DA

Napisano: 15 lip 2024, 15:43

Daria77 pisze:
15 lip 2024, 15:11
My piszemy pismo do Wójta, czy ktoś z Was będzie jeszcze pisał do swojego Wójta/Burmistrza?
U mnie szefowa poszła do Wójta i powiedziała, że to nie fair, że jako jedyna nie dostanę dodatku, a dostanie sekretarka, księgowa i podobno mam dostać dodatek z własnych. Jak to będzie, jaka kwota nie wiem. Reszta pracowników już dostała pisma o przyznaniu dodatku. Mamy mały ośrodek 9 osób.
Młodypracownik
Starszy referent
Od: 22 mar 2017, 10:15
Zajmuję się: ŚR/FA/KDR/CP/Dodatki energetyczne

Napisano: 16 lip 2024, 7:10

Daria77 pisze:
15 lip 2024, 15:11
prezio i radni miejscy już zaspamowani dwa tygodnie temu :D
Tom.
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 09 mar 2005, 16:10
Zajmuję się: SR, CP, dodatki paliwowe ;)

Napisano: 16 lip 2024, 7:11

Ja też jako jedyna w ośrodku nie dostanę dodatku, od wójta nie mogę liczyć na dodatek, bo oni chętnie by mi odebrali 1000 zł a nie dodatkowo dali.
Ruda1
Awatar użytkownika
Starszy referent
Od: 07 maja 2014, 10:45
Zajmuję się: FA/SR/SW/CP i wszelkie dodatki

Napisano: 16 lip 2024, 7:19

Ładnie podsumował ich przedstawiciel Związku Miast Polskich dla infora -
Do tematu odnieśli się także przedstawiciele władz lokalnych, którzy uważają, że samorządy są niedofinansowane, a przepisy w sprawie dodatków motywacyjnych wymagają zmian.

"Nam się mówi, że te pieniądze są dla samorządów i że powinniśmy się z nich cieszyć, ale projekty w sprawie dodatków nigdy nie były konsultowane ze stroną samorządową podczas prac komisji wspólnej rządu i samorządu. To jest poważny błąd, a skutkiem tego, jest sytuacja, którą mamy w tej chwili" - powiedział Marek Wójcik ze Związku Miast Polskich.

Ocenił, że dodatki do wynagrodzeń powinny być wypłacane pracownikom szeroko rozumianej pomocy społecznej.

Wójcik zaznaczył, że problem nie leży w interpretacji przepisów, potrzebna jest bowiem nowelizacja rządowych uchwał, która powinna dodatkowo obejmować cztery grupy pracowników. To - jak wymienił - osoby realizujące świadczenia rodzinne, osoby zajmujące się świadczeniami z zakresu zwalczania przemocy, osoby obsługujące fundusz alimentacyjny oraz osoby pracujące w Warsztatach Terapii Zajęciowych.

Jak stwierdził, środki na obsługę zadań pracowników są niewystarczające. "Inną zupełnie kwestią jest to, że prosiliśmy Ministerstwo Rodziny, Pracy i Polityki Społecznej o to, żeby usiąść do rozmów na temat wynagrodzeń pracowników samorządowych i porozmawiać, co zrobić w sytuacji, kiedy mamy gigantyczny kryzys, bo jest nieprawdopodobne spłaszczenie wynagrodzeń. Minimalne wynagrodzenie idzie w górę, ale samorządy nie dostały na to ani złotówki" - powiedział Wójcik.

Zwrócił uwagę, że właśnie z powodu niskich wynagrodzeń administracja samorządowa ma problem ze znalezieniem fachowców. "Jeżeli chcemy mieć jakość usług w administracji publicznej to musi to kosztować. Tego się nie robi za darmo" - dodał Wójcik.
Chciała bym wiedzieć tyle ile ludzie myślą że wiem.
Sophia
Awatar użytkownika
Stażysta
Od: 16 sty 2024, 13:02
Zajmuję się: PS/ŚR/DM/SW/FA/ST

Napisano: 16 lip 2024, 7:46

Ja tez zamierzam pisać do Wójta w tej sprawie, ale nadziei że dostanę nie mam.
dorota202
Starszy referent
Od: 23 maja 2017, 11:00
Zajmuję się: Św/FA

Napisano: 16 lip 2024, 8:31

https://www.gov.pl/web/rodzina/agnieszk ... nowicz-bak
cyt.
W swoim biurze poselskim w 2020 roku uruchomiła Poselską Pomoc Pracowniczą, w ramach której przeprowadziła kilkaset interwencji w obronie pracowników przed bezprawnym zaniżaniem wynagrodzeń, łamaniem praw pracowniczych, utrudnianiem działalności związkowej.

Pieknie Pani minister!!!!
ecomet3
Stażysta
Od: 04 lip 2017, 18:59
Zajmuję się: aaa

Strona 94 z 142    [ Posty: 1418 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x