13

Wybrane tematy:
Przejście z asystenta rodziny na prac.soc. limit do 2000 z zfśś ubezpieczenie członka komisji przeciwalkoholowej Wypowiedzenie umowy o pracę zgłoszenie osoby przez płatnika Zatrudnienie obywatela Ukrainy
ODPOWIEDZ
marysia kasia 2

13

Post autor: marysia kasia 2 »

proszę może ktoś ma taki przypadek czy osoba która odeszła z końcem maja za porozumieniem stron należy się trzynastka moim zdaniem nie ale chce się upewnić z góry dziękuję
basia11

Re: 13

Post autor: basia11 »

Nie należy się
marysia kasia 2

Post autor: marysia kasia 2 »

Dziękuję
M.K.

Post autor: M.K. »

Hej,
Pracowałem od 01.01.2016 r. (zatrudnienie również w poprzednich latach) do 30.06.2016 r. w OPS, czyli 6 miesięcy, od połowy lipca pracuje w innym OPS. Wiem, że nie przysługuje mi 13 z nowego OPSu, ale uważam, że z poprzedniego, gdzie przepracowałem 6 miesięcy w 2016 roku powinienem otrzymać proporcjonalnie 13? Czy dobrze to interpretuję?
Gość

Post autor: Gość »

Zależy czy w ciągu tego pół roku nie korzystałeś ze zwolnienia lekarskiego, opieki na dziecko, jakiegoś urlopu okolicznościowego, szkolnego, itp
M.K.

Post autor: M.K. »

Nie korzystałem, wykorzystałem tylko 10 dni przysługującego urlopu i odebrałem wczasy pod gruszą ;) . Były też jakieś dni wolne za pracującą sobotę lub niedzielę.
Gość

Post autor: Gość »

wg tego co piszesz - powinieneś dostać 13-tkę
ODPOWIEDZ