300 zł wyprawki na dziecko przed rozpoczęciem roku szkolnego - Dobry Start (300+)

Strona 12 z 35    [ Posty: 348 ]

Napisano: 08 maja 2018, 11:37

~o~ pisze:Rozumiem ,że 10zł ale tylko za przyznane/wypłacone świadczenia (za dziecko ) A odmowy 0zł.... :lol: , za wnioski niekompletne, pozostawione bez rozpatrzenia- 0zł :lol:
niekompletne rób tak żeby były
nie rozumiem w czym problem składa wniosek masz dostęp do sio potwierdzasz szkołe płacisz
ja polecam usługę sms
przy składaniu zgoda na sms i wysyłam smska, osoby przyjdą odbiorą informację więc żadne kopertowanie i koszt listów nie dojdzie
jasiak
VIP
Od: 08 mar 2017, 13:29
Zajmuję się: Św/Fa/ŚR

Napisano: 08 maja 2018, 11:44

Na szkoleniu 20.04. ... Pan z Ministerstwa nie kazał powoływać się na SIO ponieważ jak stwierdził jest "dziurawe" , nie stanowi na dzień dzisiejszy wiarygodnego źródła informacji.

Właściwe, kompletne SIO ruszy prawdopodobnie w 2019r.
~o~
VIP
Od: 08 mar 2017, 13:24
Zajmuję się: ŚR

Napisano: 08 maja 2018, 11:59

Coście się tego sio czepili - nie mamy dziś podłączenia do sio i szybko mieć nie będziemy, co oznacza, ze nie będzie poki co zadnej weryfikacji w sio - powtarzam kolejny raz - nauka w szkole tylko i wyłącznie na oświadczenie.
To wszystko jest napisane w projekcie - czytać, czytać i jeszcze raz czytac a nie brednie wypisywać
opsxyz22
Stażysta
Od: 24 sie 2017, 20:14
Zajmuję się: śr 500

Napisano: 08 maja 2018, 12:07

ale czy ja dobrze rozumiem ze mają to robić pracownicy 500 + bo u mnie kierownik chce już to zwalić na sr
zniesmaczona35
Podinspektor
Od: 23 maja 2017, 9:29
Zajmuję się: świadczenia rodzinne

Napisano: 08 maja 2018, 12:16

Tak, ale na chwilę obecną przynajmniej ministerstwo zakłada 8 zeta od dziecka dla pracowników którzy to mają robić.
Walka z wiatrakami since 1998.
Iks
Awatar użytkownika
VIP
Od: 27 lut 2014, 20:32
Zajmuję się:

Napisano: 08 maja 2018, 12:17

To będę bogaczką :lol:
sanna
Referent
Od: 06 lip 2016, 12:15
Zajmuję się: KDR

Napisano: 08 maja 2018, 12:20

Ja niby też mam być, ale jednak nie chce mi się jakoś wierzyć w to, że księgowość tego kreatywnie nie wyda na remonty i komputery dla socjalnych, a potem się ewentualnie będzie tłumaczyć dopiero.
Iks
Awatar użytkownika
VIP
Zajmuję się:

Napisano: 08 maja 2018, 12:22

Iks pisze:Ja niby też mam być, ale jednak nie chce mi się jakoś wierzyć w to, że księgowość tego kreatywnie nie wyda na remonty i komputery dla socjalnych, a potem się ewentualnie będzie tłumaczyć dopiero.
U nas tak się dzieje. A co zostaje, to odsyłają. Teraz pewnie będzie identycznie ;). Pół OPSu dostanie dodatki, a nie tkną nawet tych wniosków.
sanna
Referent
Od: 06 lip 2016, 12:15
Zajmuję się: KDR

Napisano: 08 maja 2018, 12:29

Tylko ten zapis w § 35 mnie zastanawia, bo wg niego 80% z tego MUSZĄ przeznaczyć na wynagrodzenia osób które to mają klepać. W sumie minsterstwo mając świadomość marności naszych pensji i obciążenia pracą w okresie od lipca do listopada każdego roku, jednocześnie ma dane na temat naszych wynagrodzeń, wie, że ośrodki zwracają dotację, wie o tym, że mało kto ma płacone za 500+, wie, że organy olewały prośby ministry o dodatki, podwyżki i wsparcie realizatorów 500+, wie też, że organy realizują usługi grupowe (już lada dzień! ;) ) za darmo, to może tym sposobem, chce wymusić W KOŃCU jakiś bonus dla nas, bo jak się wszyscy zwolnią i pójdą do biedronek albo lidli to 500+ padnie? No ale kurde, jakoś nie chce mi się wierzyć w taką wspaniałomyślność i rozsądek - obyśmy się miło zaskoczyli.
Iks
Awatar użytkownika
VIP
Zajmuję się:

Napisano: 08 maja 2018, 13:04

Iks pisze:Tylko ten zapis w § 35 mnie zastanawia, bo wg niego 80% z tego MUSZĄ przeznaczyć na wynagrodzenia osób które to mają klepać. W sumie minsterstwo mając świadomość marności naszych pensji i obciążenia pracą w okresie od lipca do listopada każdego roku, jednocześnie ma dane na temat naszych wynagrodzeń, wie, że ośrodki zwracają dotację, wie o tym, że mało kto ma płacone za 500+, wie, że organy olewały prośby ministry o dodatki, podwyżki i wsparcie realizatorów 500+, wie też, że organy realizują usługi grupowe (już lada dzień! ;) ) za darmo, to może tym sposobem, chce wymusić W KOŃCU jakiś bonus dla nas, bo jak się wszyscy zwolnią i pójdą do biedronek albo lidli to 500+ padnie? No ale kurde, jakoś nie chce mi się wierzyć w taką wspaniałomyślność i rozsądek - obyśmy się miło zaskoczyli.

Ja czuję, że ta machina wkrótce pier... Wzrost płacy w sektorze prywatnym, gdzie już standardem jest że ktoś dostaje 3 brutto zł zasadniczej płacy, dodatkowe profity jak: darmowe grupowe ubezpieczenie, pakiety sportowe, pakiety medyczne, darmowe posiłki, służbowe telefony - sprawiają, że najbardziej wartościowi pracownicy rządowi i samorządowi po prostu zrezygnują z pracy dla państwa i dla idei.
Kto pyta, nie błądzi.
MartaW
Awatar użytkownika
Referent
Od: 18 kwie 2016, 12:09
Zajmuję się: wszystkim

Strona 12 z 35    [ Posty: 348 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x