Weryfikacja nie oznacza zmian ani tym bardziej podwyżekkiki88 pisze:" Zgodnie z postanowieniami ustawy o świadczeniach rodzinnych, kwoty świadczeń rodzinnych (w tym zasiłku pielęgnacyjnego) oraz wysokości kryteriów dochodowych uprawniających do świadczeń rodzinnych podlegają weryfikacji co 3 lata. Najbliższa taka weryfikacja przewidziana jest na 1 listopada 2018 roku".
czyli wychodzi na to że i zasiłki pielęgnacyjne będzie trzeba pozmieniać ... zastanawiam sie jak to jeden człowiek moze ogarnąć
Wątpię czy to się da załatwić milcząco. To oznaczałoby brak wydania decyzji, brak możliwości odwołania itd. To już raczej bez wniosków, z urzędu, na podstawie wpisów do SIO.Iks pisze:No ma być bez decyzji, też tak słyszałem. Ale czy bez decyzji oznacza bez wniosku? Po prostu chyba dopuszczają "milczące załatwienie sprawy". Ale co w sytuacji jak wniosek złoży ktoś na dziecko które nie realizuje obowiązku szkolnego?
Faktycznie. Ja cały czas mam umowę na 8h i tyle pracuję, co mnie mają obchodzić dodatkowe ustawy... Najwyżej ktoś mi wyznaczy i opłaci nadgodziny, w wymiarze nieprzekraczającym 150h rocznie. Najlepiej w niedziele niehandlowe, i tak nie ma co robić.voodoo pisze:Na siłę tam pracujecie?
Proszę się wziąć w garść bo czasem myślę, że czytam posty dzieci a nie dorosłych ludzi.
Nieee, L4 weźmieszkiki88 pisze:ja dzisiaj szefowi powiedziałam ze wejdzie chyba to 300+ od sierpnia, a on pyta kiedy biorę urlop mówię że w lipcu a on noto: to w sierpiu będziesz, sprytna jesteś dasz rade ... chyba zostanę robotem albo kupie kołderkę i poduszkę i zamieszkam w urzędzie :/
Lidka 2018 pisze:kwota wynagrodzenia dla pracowników nie może być mniejsza niż 80% otrzymanej dotacji na obsługę