500 na pierwsze dziecko obietnice - Świadczenie Wychowawcze (500+)

Strona 10 z 36    [ Posty: 357 ]

Napisano: 28 lut 2019, 12:26

Zofia pisze:Iks - zarobki zarobkami, ale przy takiej ilości pracy to wam brakuje drugie tyle osób. Nie wiem, jak wy się wyrabiacie z robotą...
No więc nie tylko się wyrabiamy, ale w październiku 90% wniosków jest zrobionych przed wypłatami, a w listopadzie to już w zasadzie wszystko razem z rodzinnym. No i generalnie robimy to dobrze, bo i odwołań mało, a jak są to SKO z reguły utrzymuje i klienci się nie skarżą i kontrole nie mają zarzutów.
Walka z wiatrakami since 1998.
Iks
Awatar użytkownika
VIP
Od: 27 lut 2014, 20:32
Zajmuję się:

Napisano: 28 lut 2019, 12:38

poczatkujaca_91 pisze:2500 na rękę, kochani zazdro, ja mam 2600 brutto! i też ja to Pani wyżej pisała, Zainwestowałam własne pieniądze na studia, całe 20 tysi + koszty dojazdu itp - co lepsze, jestem dobra w tym co robię a wiedzą przewyższam pracowników z 20 letnim stażem pracy ( skromność, ale taka prawda) :D A że pracuje w małej gminie to mam na głowie 500+, rodzinne, FA, dłużnicy, 300+, Kdr, dodatki energetyczne, mieszkaniowe a na dodatek dostałam zaszytną funkcję IOD, nie wspominając, że charytatywnie zostałam oddelegowana do ogarniania Klubu Seniora :D i wiecie, co jedynie mnie w tej pracy trzyma? to, że nie muszę pracować w weekendy i święta, tylko i wyłącznie :D
Skoro jesteś taka dobra i masz taką wiedzę to co Ty robisz w OPS?
"Oko za oko, ząb za ząb, złotówka za złotówkę."
Kodeks Hammurabiego
ludek
Awatar użytkownika
Podinspektor
Od: 23 cze 2006, 14:51
Zajmuję się:

Napisano: 28 lut 2019, 12:39

Iks pisze:
Zofia pisze:Iks - zarobki zarobkami, ale przy takiej ilości pracy to wam brakuje drugie tyle osób. Nie wiem, jak wy się wyrabiacie z robotą...
No więc nie tylko się wyrabiamy, ale w październiku 90% wniosków jest zrobionych przed wypłatami, a w listopadzie to już w zasadzie wszystko razem z rodzinnym. No i generalnie robimy to dobrze, bo i odwołań mało, a jak są to SKO z reguły utrzymuje i klienci się nie skarżą i kontrole nie mają zarzutów.
jednym słowem - robota lubi głupiego :lol:
Kodeks Hammurabiego
ludek
Awatar użytkownika
Podinspektor
Zajmuję się:

Napisano: 28 lut 2019, 12:48

Ludku, przecież napisałam co mnie trzyma, w tej pracy, tylko i wyłącznie wygoda, stałe godziny pracy, miejsce pracy blisko, i wolne wszystkie weekendy i święta....
"Jeżeli płacicie ludziom za to, że nie pracują, a każecie im płacić podatki, gdy pracują, nie dziwcie się, że macie bezrobocie."

Milton Friedman
Pani M.
Referent
Od: 24 maja 2015, 13:26
Zajmuję się: ŚW/FA/ŚR/DM/DE/KDR

Napisano: 28 lut 2019, 12:53

ludek pisze:jednym słowem - robota lubi głupiego :lol:
Ewidentnie. Tylko ja wychowany w innych firmach i branżach gdzie ekstra wydajność była ekstra premiowana, naiwnie liczyłem że ktoś nas doceni.
Iks
Awatar użytkownika
VIP
Zajmuję się:

Napisano: 28 lut 2019, 13:05

Pani minister cię docenia listem gratulacyjnym :)
Wodociągi Kieleckie w sposób wzorcowy usuwają awarie, w sposób błyskawiczny. Jesteśmy w czołówce krajowej, a nawet światowej. Liczba awarii z roku na rok maleje.
Zofia
Podinspektor
Od: 19 lut 2015, 12:39
Zajmuję się: ŚR

Napisano: 28 lut 2019, 13:14

To jest w ogóle śmieszne, bo my te pisma od Ministry (które były w sumie do naszych przełożonych) dostawaliśmy do zapoznania się, a jedyne co nasi przełożeni zrobili na podstawie tych pism było dokręcenie śruby.
Iks
Awatar użytkownika
VIP
Zajmuję się:

Napisano: 28 lut 2019, 13:33

a kto z własnych pieniędzy studiów nie pokrywa , są tacy tu?
magda33
Referent
Od: 12 lip 2016, 10:30
Zajmuję się:

Napisano: 28 lut 2019, 13:44

Pani Magda, Ci co dziennie studiują, nie pracują i ich rodzice utrzymują , a znam sporo takich osób....
"Jeżeli płacicie ludziom za to, że nie pracują, a każecie im płacić podatki, gdy pracują, nie dziwcie się, że macie bezrobocie."

Milton Friedman
Pani M.
Referent
Od: 24 maja 2015, 13:26
Zajmuję się: ŚW/FA/ŚR/DM/DE/KDR

Napisano: 28 lut 2019, 13:46

poczatkujaca_91 pisze:Ludku, przecież napisałam co mnie trzyma, w tej pracy, tylko i wyłącznie wygoda, stałe godziny pracy, miejsce pracy blisko, i wolne wszystkie weekendy i święta....
To nie lepiej na sprzataczkę w OPS-ie? Pensja ta sama a odpowiedzialności żadnej.
Kodeks Hammurabiego
ludek
Awatar użytkownika
Podinspektor
Zajmuję się:

Strona 10 z 36    [ Posty: 357 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x