60/40 MIAŁO BYC NA ODSETKI A MI ROZLICZA TAK - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 5 z 11    [ Posty: 106 ]

Napisano: 23 wrz 2015, 13:13

mam tak ustawione i nie daje mi 20% dla gminy dluznika, dlaczego?????????
Misiu

Napisano: 23 wrz 2015, 13:14

A ja właśnie pięknie 8 stówek do budżetu państwa przekazałem.
Samiuteńkie odsetki.
Mjut malina :roll:
ZjemCiBułke
Praktykant
Od: 21 wrz 2015, 14:27
Zajmuję się:

Napisano: 23 wrz 2015, 13:18

Od 18 września obowiązuje nowy podział z art. 27 ust. 11 ustawy o fa i art. 27 ust. 4 ustawy o fa. Z uwagi na brak przepisów przejściowych oznacza to, że wszelkie kwoty od dłużników które oww rozlicza po 17 września, rozlicza na nowych przepisach czyli otrzymane kwoty zaliczane sa w pierwszej kolejności na odsetki od całości długu dłużnika, a dopiero to co ewentualnie zostanie po spłaceniu CAŁOŚCI ODSETEK zaliczane jest na zwrot należności (kwote główną). I z należności na kwotę główną(jak oczywiście coś zostało po zaliczeniu na odsetki) 40 procent jest oww a 60 procent budżetu państwa.
I żadnego znaczenia nie ma to ze kasa wpłynęła do oww przed 18 września, czy też komornik wyegzekwował to przed 18 września - ważne jest to ze nie dokonaliśmy rozliczenia przed 18 września na starych przepisach - nie zdarzylismy na starych to obowiazuja nowe. Dlaczego tak jest? Bo nie ma żadnych przepisów przejściowych i od 18 września bezwzględnie, bez żadnych wyjątków, wyłaczeń obowiązują nowe ww. przepisy.
bat21

Napisano: 23 wrz 2015, 13:20

Sygnity odpowiedz w temacie wydruku, zróbcie nową opcję i dostosujcie też wydruki a nie same parametry.

Bułka, no ja też przemieliłam dzisiaj prawie tysiaka na odsetki, ale szczerze mówiąc mam to gdzieś. Ja z tej kasy nigdy nie widziałam ani grosza.
kawa i ciasto

Napisano: 23 wrz 2015, 13:30

A co ja mam zrobić jeśli mi program zwrot z dnia 21.09.2015 r. rozlicza 40 20 20 ????

Sama mam sobie ustawic parapetry procent dla oww 40 od 18 i od 18 - 60 dl BP
aaaaa

Napisano: 23 wrz 2015, 13:35

proszę o pomoc jak ostawić w sygnity parametry żeby w pierwszej kolejności zaliczało na odsetki a w następnej na ng bo rozlicza mi xle
ja-fa

Napisano: 23 wrz 2015, 13:40

a jak ustawic by rozliczalo 60/40 ??? pomocy
aaaaa

Napisano: 23 wrz 2015, 13:58

bat21 pisze:Od 18 września obowiązuje nowy podział z art. 27 ust. 11 ustawy o fa i art. 27 ust. 4 ustawy o fa. Z uwagi na brak przepisów przejściowych oznacza to, że wszelkie kwoty od dłużników które oww rozlicza po 17 września, rozlicza na nowych przepisach czyli otrzymane kwoty zaliczane sa w pierwszej kolejności na odsetki od całości długu dłużnika, a dopiero to co ewentualnie zostanie po spłaceniu CAŁOŚCI ODSETEK zaliczane jest na zwrot należności (kwote główną). I z należności na kwotę główną(jak oczywiście coś zostało po zaliczeniu na odsetki) 40 procent jest oww a 60 procent budżetu państwa.
I żadnego znaczenia nie ma to ze kasa wpłynęła do oww przed 18 września, czy też komornik wyegzekwował to przed 18 września - ważne jest to ze nie dokonaliśmy rozliczenia przed 18 września na starych przepisach - nie zdarzylismy na starych to obowiazuja nowe. Dlaczego tak jest? Bo nie ma żadnych przepisów przejściowych i od 18 września bezwzględnie, bez żadnych wyjątków, wyłaczeń obowiązują nowe ww. przepisy.
To jest tylko jedna z interpretacji. Mamy całe mnóstwo ośrodków, które wyznaje inną, taką jaką przytoczyłem poniżej.
pozdrawiam
Tomek
SYGNITY
Starszy inspektor
Od: 04 kwie 2007, 11:01
Zajmuję się: pracuje w fabryce Pomostu :)

Napisano: 23 wrz 2015, 14:00

Po jaką cholerę sygnity daje jakies parametry do ustawiania skoro od 18 września bezwzględnie obowiązują nowe przepisy dotyczące podziału zwrotów? Zawrzyjcie w programie podział obowiazujacy a nie zwalacie wszystko na użytkowników - macie przecież obowiązek uwzględniania wszelkich zmian przepisów.
Po to, żeby użytkownicy nie wiedzieli co ustawić?
bat21

Napisano: 23 wrz 2015, 14:01

dobra ale jak to ustawić mam wersje 2.1.2 DPP003
ADD

Strona 5 z 11    [ Posty: 106 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x