Wiem jedno, nie powinno byc żadnych dodatków. One powoduja tworznie grup uprzywilejowanych, co nie jest dobre. No bo co to jest dodatek za pracę w terenie. Wybierajac zawód pracownika socjalnego trzeba sie liczyć z pracą w terenie, a jak co jest nie tak to mozna zmienic pracę.
do kici13!grup uprzywilejowanych, hehehe, uprzywilejowani to sa co najwyzej nasi klienci ! banda nierobów i brudasów! tak, bo co najwyzej 1/3 z nich zasluguje na faktyczna pomoc, reszty sytuacja zyciowa wynika z ich lenistwa i nierobstwa
Moi drodzy dodatek 250zł pracownicy socjalni otrzymali zgodnie z Ustawą o pomocy społecznej. Ten dodatek jest kością niezgody i przy podwyżkach dla innych pracowników np.swiadzczenia rodzinne i dostają podwyżkę o taka kwotę. Jaka jest róznica a taka że p.s. 250zł nie wlicza się do wysługi i premii a pracownikom ś.r. wlicza się i kto skorzystał.A tak na marginesie u nas pracownicy świadczeń rodzinnych więcej zarabiają niż pracownicy socjalni.
Serdecznie zwracam się do ludzi dobrego serca o pomoc nazywam się Marta mam 22lata jestem mężatko i mam 2 letnie dziecka obecnie z mężem nie pracujemy od kilku miesięcy nasze życie nabrało ciemnych barw mąż nie może znaleźć pracy całe lato pracował na budowie pomagają nam rodzice jak tylko mogą,ale to jest mało samych opłat mamy prawie 500zł potrzebne mi są pampersy dla dziecka, kaszki i ubranka środków czystości.Zwracamy się z bardzo mocną, gorącą i serdeczną prośbą do Państwa, z apelem o Pomoc o jaką kol wiek pomoc finansową, żywnościową materialną. Wszystko jest nam tak bardzo, bardzo potrzebne.
Jestem ciekawa czy ci, którzy negują zasadność dodatku dla pracowników pracujących w terenie wychodzą poza ściany swojego biura? Pewnie chętnie wysyłaliby swoje koleżanki czy kolegów a sami swoje tyłeczki trzymali w ciepłych fotelach.