akta osobowe

Wybrane tematy:
Przejście z asystenta rodziny na prac.soc. limit do 2000 z zfśś ubezpieczenie członka komisji przeciwalkoholowej Wypowiedzenie umowy o pracę zgłoszenie osoby przez płatnika Zatrudnienie obywatela Ukrainy
ODPOWIEDZ
nowa ja

akta osobowe

Post autor: nowa ja »

Witam,
Czy ktoś z Was słyszał o wymogu numerowania zamiast opisywania imieniem i nazwiskiem teczek akt osobowych pracowników i zna podstawę prawną, która do tego zobowiązuje. Rozumiem potrzebę numerowania kolejno stron wewnątrz akt i podział na części ABC ale ostatnio zarzucono mi, że teczki nie są odpowiednio przechowywane mianowicie że zamiast opisu imieniem i nazwiskiem powinnam stosować numer przypisany pracownikowi. Bardzo dziękuję za pomoc ;) i pozdrawiam serdecznie
kojak

Re: akta osobowe

Post autor: kojak »

Ja opisuję akta zarówno numerem pracownika, jak i jego imieniem i nazwiskiem.
nowa ja

Post autor: nowa ja »

dzięki, ale czy jest jakaś ustawa albo rozporządzenie
kluka

Post autor: kluka »

Mam pytanie: jeżeli pracownik udał się na szkolenie i przynosi mi zaświadczenie bądź certyfikat o ukończeniu szkolenia to do jakiej części akt osobowych wpinam to zaświadczenie/certyfikat???? I czy przechowuję w aktach kopię czy oryginał?
Miłka

Post autor: Miłka »

zaświadczenia wpinam do części B, ale potem zaczyna być ciasno jak na znosi tych certyfikatów. u nas szkolą się aż miło :(
ODPOWIEDZ