skierowanie na badania lekarskie

Wybrane tematy:
Przejście z asystenta rodziny na prac.soc. limit do 2000 z zfśś ubezpieczenie członka komisji przeciwalkoholowej Wypowiedzenie umowy o pracę zgłoszenie osoby przez płatnika Zatrudnienie obywatela Ukrainy
ODPOWIEDZ
seee

skierowanie na badania lekarskie

Post autor: seee »

Od niedawna obowiązują nowe przepisy co do skierowań na badania lekarskie- teraz wydaje się 2 egzemplarze z czego jeden trafia do lekarza a drugi dla pracownika. Mam pytanie: co pracownik robi z tym egzemplarzem przeznaczonym dla niego? Czy my jako kadrowi zostawiamy sobie kopię itp.?
???

Re: skierowanie na badania lekarskie

Post autor: ??? »

???
a4c4b4

Post autor: a4c4b4 »

Pracownik przechowuje w razie zmiany pracy przedstawia nowemu pracodawcy, zakład pracy musi zostawić kopię skierowania
betih

Post autor: betih »

Jeden dla pracownika - który daje lekarzowi, a drugi trzeba wpiąć do akt pracownika
kluka

Post autor: kluka »

Do akt ten druki egzemplarz w oryginale? Z tego co mi wiadomo to kopię przechowujemy w osobnej teczce "Badania lekarskie". Do akt wkładamy tylko orzeczenie/zaświadczenie lekarskie.Czy ktoś robi inaczej???
Awatar użytkownika
alanka
Referent
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: alanka »

ja od dawna wkładam skierowanie do akt. PIP się nie czepiał. A wystawiam w trzech kopiach. dla lekarza, pracownika i do akt.
Denerwować się, to znaczy mścić się na własnym zdrowiu za głupotę innych. E. Hemingway
ODPOWIEDZ