Aktywizacja, praca socjalna, motywowanie. Jak to u was wygląda? - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 5 z 13    [ Posty: 127 ]

Napisano: 11 gru 2013, 22:07

Większość socjalnych nie ma powołania. Wypalają się dość szybko z powodu niskich zarobków i papierologii. Wielu nie widzi też efektów swojej pracy mimo wielkiego zaangażowania w przypadki.

Pomaganie to ciężka praca. Do każdego trzeba podejść inaczej. To właśnie jest najtrudniejsze.
~Adam

Napisano: 11 gru 2013, 22:22

ola ;)

Posłuchaj koniecznie !

tydzień temu prowadziłam zajęcia- cześć - warsztaty z bardzo trudną młodzieżą . Szkoła wytypowała mi / nam \" najmniej rokujących uczniów\" Wiesz co ?
w jednym dniu treningowym miałam z nimi wypracować BAZĘ pod resztę innych zajęć - Moje mocne strony - i co ..?
przesunęłam zajęcia na dodatkowy dzień- nie dało rady ..zbudować pozytywnego obrazu u tych nastolatków - po prostu mieli tak zaniżoną samoocenę i byli wbici w określenie DURNIA - że nie szło tego przełamać...
ale ....finał !!
dzisiaj patrzę na fejsa i wiedzę jak Kuba dodał sobie zdjęcie pt \" Jak wręczają mu dyplom za wzorową postawę i zaangażowanie ..\"
i jeszcze jedno - podsumowanie projektu zrobiłam z pompą w obecności ich dyrektorów , pedagogów ( pożal się.. ) i byli wyczytywani jedno po drugim
Wiesz co? - jak go wyczytali ..Kubę i miał podejść na środek - oglądał się za siebie dwa , trzy razy -- czy oby o niego chodzi i czy się nie wygłupi i nie ośmieszy jak wyjdzie- - dodam innego Kuby na sali nie było..

Więc ...!!! wal się Adamobójco z powłoką sztucznej inteligencji emocjonalnej -dla takich chwil warto żyć .
ola tak trzymaj ..;)- tylko taka praca da Ci autentyczność - pozdrawiam Adama.

~emilka

Napisano: 11 gru 2013, 22:26

emilko masz rację- dla takich chwil warto żyć:)
~ola

Napisano: 11 gru 2013, 22:33

One są bezcenne.
Szkoda że tak niewielu klientów wychodzi na prostą.
Cieszę się że są jeszcze tacy którzy potrafią dorobić odpowiednie klucze do głów zagubionych ludzi.
Oto właśnie rzadko spotykane powołanie:)
~Adam

Napisano: 11 gru 2013, 23:24

Wtrące się w dyskurs bo mnie dzwignęło...
\"dla takich chwil warto żyć:)\"
\"tacy którzy potrafią dorobić odpowiednie klucze do głów zagubionych ludzi\"

:)))))))! Jesteście bardziej wyegzaltowani niż Ania z Zielonego Wzgórza... Prozac czy tylko Persen? ;)

Gdyby zostało tych kilku nawiedzonych a rzesza \"złych\", zgnuśniałych betonowych odeszłoby z roboty to emilka i ola zamiast lansić się na forach może zrozumiałyby co to jest praca ponad siły?

A w gadce na necie to każdy może być mocny - zaangażowany, optymistyczny i efektywny. Zapraszam do Realnego Swiata moi mili mitomani...
~Wkurzony

Napisano: 11 gru 2013, 23:47

Widziały gały jaki zawód brały.
~Adam

Napisano: 11 gru 2013, 23:52

a polacy nie gęsi... tak tak
~loża szyderców

Napisano: 11 gru 2013, 23:53

Podatnicy nie chcą płacić za marnych, zmęczonych socjalnych. Po co nam takie sieroty?
~Adam

Napisano: 12 gru 2013, 0:04

widziały gały... nikt cię tu nie trzyma, nie musisz płacić
~loża szyderców

Napisano: 12 gru 2013, 0:09

Przeczytaj uważnie mój wpis i post Adamobójcy. Może dotrze do Ciebie że młodzi, ambitni i zdroworozsądkowi ludzie NIE CHCĄ PRACOWAĆ W ŁOPIECE. I NIE BĘDĄ! A ktoś musi zajmować się niechcianymi i spychanymi z innych instytucji ludzmi... W budowlance też nie wszyscy są Michałami Aniołami albo Vinci...
~Wkurzony

Strona 5 z 13    [ Posty: 127 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x