ale jaja - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 4    [ Posty: 31 ]

Napisano: 27 maja 2014, 11:50

ale jaja wiecie co,właśnie był u mnie wywiad w związku z ZDO ,nie zadzwonili,nie umówili sie ot tak poprostu-dziendobry do wywiadu,ja im na to ze dobrze że mnie zastaliście a oni noo liczylismy na łut szcześcia.rozbawiło mnie to troche bo przecież nie mam nic do ukrycia a włściwie rozbawiło mnie to że podeszli do tego jak zwierzyna licząca na padline z zaskoczenia-a to my ją załatwimy-zadziwiające jak ludzie są nastawieni do innych....
benia45

Napisano: 27 maja 2014, 11:56

a jest gdzieś napisane, ze na wywiad trza się umówić?
Jola 1

Napisano: 27 maja 2014, 12:01

ja informuję klientów,że będę u nich na wywiadzie ale nie umawiam się na konkretny termin - wolę zobaczyć jak naprawdę opiekują się swoimi bliskimi za co będą brać co miesiąc wynagrodzenie.nie jest to wizyta towarzyska lecz kontrola.
abc

Napisano: 27 maja 2014, 12:10

a jak maja sie opiekowac?sprzataja,gotuja,pomagaja w dokumentach,zadzwonic,przeczytac gazete,wytlumaczyc sprawy ktorych chory juz nie zrozumie,zrobic zakupy,pojsc do lekarza czy na spacer,przypilnowac aby czajnik sie nie spalil,aby osoba nie lezala na podlodze gdy sie przewroci....ot zwykle czynnosci dla starszej osoby.
tran

Napisano: 27 maja 2014, 12:18

No z tą opieką to różnie bywa, dlatego też jestem za tym, żeby nie informować o terminie przeprowadzenia wywiadu.
Zoja

Napisano: 27 maja 2014, 12:58

benia45 pisze:ale jaja wiecie co,właśnie był u mnie wywiad w związku z ZDO ,nie zadzwonili,nie umówili sie ot tak poprostu-dziendobry do wywiadu,ja im na to ze dobrze że mnie zastaliście a oni noo liczylismy na łut szcześcia.rozbawiło mnie to troche bo przecież nie mam nic do ukrycia a włściwie rozbawiło mnie to że podeszli do tego jak zwierzyna licząca na padline z zaskoczenia-a to my ją załatwimy-zadziwiające jak ludzie są nastawieni do innych....
a od kiedy trzeba się anonsować na przeprowadzenie wywiadu, jaja to Ty robisz o tym pisząc,
Kati@

Napisano: 27 maja 2014, 14:56

Ale jaja!!! Dlaczego to forum jest dostępne dla wszystkich. Kiedyś pracownicy pomocy społecznej mogli tu radzić się w różnych sprawach, wymieniać doświadczenia. Teraz to wygląda jak kiepski jarmark

Założycielu tego wątku. Jeżeli złożyłaś/łeś wniosek to tym samym dałaś pozwolenie na "wchodzenie z butami" w twoje życie. Już pewnie wiesz, że taki wywiad czeka cię co 6 miesięcy.

Pozdrawiam
Ania112

Napisano: 27 maja 2014, 16:29

A co gdy osoba opiekująca się niepełnosprawnym wyjdzie np. z psem na dwór albo po bułki na śniadanie do sklepu osobie niepełnosprawnej i nie zastanie opiekuna?
aleksis26

Napisano: 27 maja 2014, 16:50

Benia 45 a powiedz mi ile dni od złożenia wniosku przyszli do Ciebie z wywiadem
?
alka29

Napisano: 27 maja 2014, 16:54

Jest coś takiego , co się nazywa "kultura osobista" . Widocznie nie wszyscy pracownicy socjalni , ją mają .
Gość

Strona 1 z 4    [ Posty: 31 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x