alimenty płacone na dziecko??
-
- Praktykant
- Zajmuję się: PS/DM/DE
- Kontakt:
alimenty płacone na dziecko??
dzień dobry. Wnioskodawca dostaje alimenty od ojca dzieci, ojciec płaci mniej niż ma zasądzone. Bierzemy kwoty, które faktycznie są płacone czy wysokość zasądzonych alimentów?
-
- VIP
- Zajmuję się: DM DE
- Kontakt:
Re: alimenty płacone na dziecko??
To, co faktycznie wnioskodawca otrzymuje
-
- VIP
- Zajmuję się:
Znam jednak pogląd, że tyle co zasądzone.
Jest w tym sporo logiki, bo w przeciwnym wypadku niektórym osobom łatwiej... zapomnieć o kawałku dochodu.
Jest w tym sporo logiki, bo w przeciwnym wypadku niektórym osobom łatwiej... zapomnieć o kawałku dochodu.
-
- VIP
- Zajmuję się: DM DE
- Kontakt:
Nie liczymy dochodu, jaki jest należny, tylko otrzymany/wypłacony. Czy wynagrodzenie lub np. odprawa, która się nalezy pracownikowi, ale pracodawca nie wypłacił... też policzysz? Nie widzę w tym żadnej logikiPCW pisze:Znam jednak pogląd, że tyle co zasądzone.
Jest w tym sporo logiki...

-
- Praktykant
- Zajmuję się: DM,DE,ST
- Kontakt:
Czyli mogę przyjść dziś do was i oświadczyć, że zamiast 1000 złotych zasądzonych alimentów dostaję tylko 50 złotych i wy to łykniecie??
-
- Praktykant
- Zajmuję się: pracowaniem
Nie. Poprosimy np. o wyciąg z konta tych alimentów z okresu, który nas interesuje, albo przekazy pocztowe. Jeżeli strona tym nie dysponuje to podejmujemy inne kroki 

-
- Praktykant
- Kontakt:
Kont też mogę mieć kilka a na każde wpływa mi coś innego
-
- Podinspektor
- Zajmuję się:
- Kontakt:
No tak, jeśli były mąż płaci ci alimenty na różne konta i jesteś w stanie przynieść wyciąg z banku opiewający na sumę 50 zł i napisać oświadczenie to brawo - na pewno uda wam się oszukać urzędnika i dostać wysoki dodatek. Powiem szczerze, że wstyd by mi było nawet takie rzeczy pisać na twoim miejscu.Mpm pisze:Kont też mogę mieć kilka a na każde wpływa mi coś innego
-
- Stażysta
- Zajmuję się: ST/DM
- Kontakt:
A może jednak najlogiczniej jak w świadczeniach rodzinnych? Liczymy to, co zasądzone. Jeśli nie otrzymuje alimentów w pełnej kwocie, powinna skierować się najpierw do komornika, który podejmie kroki w kierunku ściągnięcia należnych alimentów oraz wystawi zaświadczenie o bezskuteczności egzekucji. Bezskuteczność jest po dwóch miesiącach nie płacenia alimentów w pełnej kwocie, powtarzam - PEŁNEJ - czyli jeśli płaci zamiast 500 - 400 zł, to i tak mamy do czynienia z bezskutecznością. Wówczas otrzyma świadczenie z funduszu alimentacyjnego.
I wtedy dopiero mamy wykorzystanie najpierw wszystkich swoich możliwości, po których można udać się po pomoc do instytucji państwowych. Bo inaczej pachnie mi to brakiem dbałości o interesy własnego dziecka - pozwalając na niepełną wysokość alimentów.
I wtedy dopiero mamy wykorzystanie najpierw wszystkich swoich możliwości, po których można udać się po pomoc do instytucji państwowych. Bo inaczej pachnie mi to brakiem dbałości o interesy własnego dziecka - pozwalając na niepełną wysokość alimentów.
-
- Praktykant
- Kontakt:
Problem polega na tym, że pracuję w dodatkach mieszkaniowych już kilka lat i zastanawiam się na ile można ufać ludziom składającym takie oświadczenia. Prawda jest taka, że prawie nikt się nie przejmuje odpowiedzialnością karną i piszą co im pasuje.Krwawa pisze:No tak, jeśli były mąż płaci ci alimenty na różne konta i jesteś w stanie przynieść wyciąg z banku opiewający na sumę 50 zł i napisać oświadczenie to brawo - na pewno uda wam się oszukać urzędnika i dostać wysoki dodatek. Powiem szczerze, że wstyd by mi było nawet takie rzeczy pisać na twoim miejscu.Mpm pisze:Kont też mogę mieć kilka a na każde wpływa mi coś innego
Oprócz alimenty płacone na dziecko?? - Dodatki mieszkaniowe przeczytaj również:
dione system alarmowy idealny do twojego domu
Zastępstwo - prośba o sprawdzenie wyliczenia dodatku
dom jednorodzinny czynsz brać czy nie
zaleglosci od odsetek a dodatek
pierwszy raz złozony wniosek przy zaległosciach
Najwyższa kwota dodatku mieszkaniowego
wniosek o dodatek a ndpłata czynszu
Nieodebrane pismo nt. wywiadu środowiskowego
zasiłek chorobowy i macierzyński
weryfikacja w wydziale komunikacji wnioskodawcy
Nieaktualna faktura za prąd z 04/2016