Czy w przypadku otrzymania wynagrodzenia z praktyk zawodowyc
-
- Praktykant
- Zajmuję się: DM
- Kontakt:
Czy w przypadku otrzymania wynagrodzenia z praktyk zawodowyc
Mam pytanie odnośnie tego, czy jeśli uczeń odbywa praktyki zawodowe, które są płatne i w zaświadczeniu o uzyskanych dochodach ma uwzglednione standardowe koszty uzyskania przychodu 111,25 zł to odliczam je od przychodu? Powiedziano mi,że mam ich nie odliczać, ponieważ dochód osiągniety z tytułu praktyk jest niewielki i po odliczeniu kosztów uzyskania zostałaby niewielka kwota na miesiąc około 23 zł??? Powiem szczerze, że mnie zamurowało, ponieważ ustawa mówi jednoznacznie, że koszty uzysaknia dochodu odliczamy.
-
- Podinspektor
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Re: Czy w przypadku otrzymania wynagrodzenia z praktyk zawod
Nie powinno się zmieniać wzorów, jeśli nie podoba nam się wynik. Koszty uzyskania przychodu odejmuje się bezwzględnie, a że wyjdzie kwota 23 zł - cóż, tak chciał los, a właściwie matematyka. 

-
- VIP
- Zajmuję się: DM DE
- Kontakt:
Re: Czy w przypadku otrzymania wynagrodzenia z praktyk zawod
To, co napiszę nie rozjaśni Ci sprawy, niestety. Mam w aktach decyzję SKO, według której policzony dochód netto (po odjęciu tylko i wyłącznie składek E,R,Ch.) jest prawidłowy. Mam też sprawę, gdzie po odjęciu też kosztów dochód jest prawidłowy. I bądź tu mądry i pisz wiersze
Jednakże myśle, że należy trzymać się zapisu w ustawie i odejmować koszty uzyskania przychodu nawet, jeśli kwota dochodu będzie bardzo niska.

Jednakże myśle, że należy trzymać się zapisu w ustawie i odejmować koszty uzyskania przychodu nawet, jeśli kwota dochodu będzie bardzo niska.
Oprócz Czy w przypadku otrzymania wynagrodzenia z praktyk zawodowyc - Dodatki mieszkaniowe przeczytaj również:
alimenty płacone na dziecko??
zasiłek chorobowy i macierzyński
weryfikacja w wydziale komunikacji wnioskodawcy
Nieaktualna faktura za prąd z 04/2016
właściciel mieszkania umieszczony w DPS
listy na lokale socjalne a wyroki zasądzające lokal
Ta sama osoba, dwa różne gospodarstwa
Pomocy w obliczeniu dochodu
Strata z prowadzenia działalności gospodarczej a traktowanie
Jak prawidłowo przeprowadzić wywiad środowiskowy?
wydatki za centralne ogrzewanie
Wydatki za wodę - rozporządzenie
dochód za prace w Zakładzie Karnym
dod, z tytulu rozpoczecia roku szkolnego
help help brak prądu cena 1kWh???
zawiadomienie o przedłużeniu terminu!!!!