Witam
Niestety nie ma na forum odnośnika do lokali socjalnych więc może spróbuję tutaj :
Taka Sytuacja:
Co roku wójt gminy sporządza listę osób oczekujących na lokal socjalny . Najpierw do 30 września projekt takiej listy a do 15 listopada już listę . Mamy też w gminie osoby które mają Wyrokiem sądu zasądzone prawo do lokalu socjalnego i gmina płaci za nich odszkodowanie. Iteraz pytanie czy do publicznej wiadomości powinnam podawać dwie listy czyli tych z wniosków o lokal socjalny którzy według naszej Komisji Mieszkaniowej spełniają warunki do wpisania i listę osób mających lokal socjalny z wyroku czy do listy osób oczekujących mam dopisać wyrokowców.
Proszę pomóżcie bo w necie nic nie znalazłam na ten temat
listy na lokale socjalne a wyroki zasądzające lokal
-
- Referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
-
- VIP
- Zajmuję się:
Re: listy na lokale socjalne a wyroki zasądzające lokal
Nie ma to żadnego znaczenia. Bardziej mi pasuje jednak jedna wspólna lista.
Przy okazji mam wątpliwości co do publikowania w ogóle. Raczej nie ma to uzasadnienia w przepisach prawa, zaś pożytek wątpliwy.
Przy okazji mam wątpliwości co do publikowania w ogóle. Raczej nie ma to uzasadnienia w przepisach prawa, zaś pożytek wątpliwy.
-
- Referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
O tym że musimy to ogłaszać jest w naszej uchwale wiec MUS!
Ja tylko się zastanawiam że lista którą sporządza wójt jest w pewien sposób uznaniowa a wyroki sądu są i koniec tu wójt nic nie ma do tego . Za tych ludzi gmina płaci odszkodowania a u nas jest tak że w przypadku oczekiwania na lokal soclany czyli ludzie z tej listy którą sporzadza wójt mają dofinansowanie wo wynajmu i teraz tacy ludzie za których płacimy odszkodowanie przyjda jeszcze o dofinansowanie to masakra
Ja tylko się zastanawiam że lista którą sporządza wójt jest w pewien sposób uznaniowa a wyroki sądu są i koniec tu wójt nic nie ma do tego . Za tych ludzi gmina płaci odszkodowania a u nas jest tak że w przypadku oczekiwania na lokal soclany czyli ludzie z tej listy którą sporzadza wójt mają dofinansowanie wo wynajmu i teraz tacy ludzie za których płacimy odszkodowanie przyjda jeszcze o dofinansowanie to masakra
-
- VIP
- Zajmuję się:
Eliza7536 sama sobie odpowiada
Na marginesie sprawy mnie zaintrygowało to dofinansowanie. Czy dowiem się na jakiej podstawie prawnej? Do tej pory wydawało mi się, że praktycznie jedynym sposobem jest dodatek mieszkaniowy.

Na marginesie sprawy mnie zaintrygowało to dofinansowanie. Czy dowiem się na jakiej podstawie prawnej? Do tej pory wydawało mi się, że praktycznie jedynym sposobem jest dodatek mieszkaniowy.
-
- Referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
jest to zapis w naszej uchwale że osoby które są wpisane na listę mogą złożyć wniosek o dofinansowanie do najmu (dodatek mieszkaniowy mogą również złożyć) który jest rozpatrywany indywidualnie i jest zapis ze gmina dopłaca 70% do najmu ale nie więcej niż 700zł.
Oprócz listy na lokale socjalne a wyroki zasądzające lokal - Dodatki mieszkaniowe przeczytaj również:
Najwyższa kwota dodatku mieszkaniowego
wniosek o dodatek a ndpłata czynszu
Nieodebrane pismo nt. wywiadu środowiskowego
alimenty płacone na dziecko??
zasiłek chorobowy i macierzyński
weryfikacja w wydziale komunikacji wnioskodawcy
Nieaktualna faktura za prąd z 04/2016
właściciel mieszkania umieszczony w DPS
Ta sama osoba, dwa różne gospodarstwa
Pomocy w obliczeniu dochodu
Czy w przypadku otrzymania wynagrodzenia z praktyk zawodowyc
Strata z prowadzenia działalności gospodarczej a traktowanie
Jak prawidłowo przeprowadzić wywiad środowiskowy?
wydatki za centralne ogrzewanie
Wydatki za wodę - rozporządzenie
dochód za prace w Zakładzie Karnym