listy na lokale socjalne a wyroki zasądzające lokal

Wybrane tematy:
Deputat węglowy zaświadczenie o dochodach Emerytura w marcu Potrącenie nadpłaty świadczenia uzupełniającego proszę sprawdzcie Śmierć zarządcy co dalej?
ODPOWIEDZ
Eliza7536
Referent
Zajmuję się:
Kontakt:

listy na lokale socjalne a wyroki zasądzające lokal

Post autor: Eliza7536 »

Witam
Niestety nie ma na forum odnośnika do lokali socjalnych więc może spróbuję tutaj :
Taka Sytuacja:
Co roku wójt gminy sporządza listę osób oczekujących na lokal socjalny . Najpierw do 30 września projekt takiej listy a do 15 listopada już listę . Mamy też w gminie osoby które mają Wyrokiem sądu zasądzone prawo do lokalu socjalnego i gmina płaci za nich odszkodowanie. Iteraz pytanie czy do publicznej wiadomości powinnam podawać dwie listy czyli tych z wniosków o lokal socjalny którzy według naszej Komisji Mieszkaniowej spełniają warunki do wpisania i listę osób mających lokal socjalny z wyroku czy do listy osób oczekujących mam dopisać wyrokowców.
Proszę pomóżcie bo w necie nic nie znalazłam na ten temat
PCW
VIP
Zajmuję się:

Re: listy na lokale socjalne a wyroki zasądzające lokal

Post autor: PCW »

Nie ma to żadnego znaczenia. Bardziej mi pasuje jednak jedna wspólna lista.

Przy okazji mam wątpliwości co do publikowania w ogóle. Raczej nie ma to uzasadnienia w przepisach prawa, zaś pożytek wątpliwy.
Eliza7536
Referent
Zajmuję się:
Kontakt:

O tym że musimy to ogłaszać jest w naszej uchwale wiec MUS!
Ja tylko się zastanawiam że lista którą sporządza wójt jest w pewien sposób uznaniowa a wyroki sądu są i koniec tu wójt nic nie ma do tego . Za tych ludzi gmina płaci odszkodowania a u nas jest tak że w przypadku oczekiwania na lokal soclany czyli ludzie z tej listy którą sporzadza wójt mają dofinansowanie wo wynajmu i teraz tacy ludzie za których płacimy odszkodowanie przyjda jeszcze o dofinansowanie to masakra
PCW
VIP
Zajmuję się:

Post autor: PCW »

Eliza7536 sama sobie odpowiada ;)

Na marginesie sprawy mnie zaintrygowało to dofinansowanie. Czy dowiem się na jakiej podstawie prawnej? Do tej pory wydawało mi się, że praktycznie jedynym sposobem jest dodatek mieszkaniowy.
Eliza7536
Referent
Zajmuję się:
Kontakt:

jest to zapis w naszej uchwale że osoby które są wpisane na listę mogą złożyć wniosek o dofinansowanie do najmu (dodatek mieszkaniowy mogą również złożyć) który jest rozpatrywany indywidualnie i jest zapis ze gmina dopłaca 70% do najmu ale nie więcej niż 700zł.
ODPOWIEDZ