Cześć.
Pismo na ww. temat zostało wysłane 3.11 do klienta.(wniosek złożył 2.11). Wywiad miałby odbyć się 8.11, jednak on tego pisma jeszcze nie odebrał (zostało awizowane- widziałam w programie pocztowym, który obsługujemy). Wobec tego, czy iść na wywiad mimo jego nieodebrania? Czy przedłużyć termin w związku z nieodebraniem korespondencji i nie iść tego 8.11?
Nieodebrane pismo nt. wywiadu środowiskowego
-
- Praktykant
- Zajmuję się: pracowaniem
-
- VIP
- Zajmuję się: DM DE
- Kontakt:
Re: Nieodebrane pismo nt. wywiadu środowiskowego
Poszłabym na wywiad. Może zastaniesz wnioskodawcę i po sprawie. Jesli nie byłoby go w domu, to kolejne pismo ale już z informacją, że nie będzie rozpatrzone w terminie miesiąca. Jako powód podałabym brak możliwości przeprowadzenia wywiadu. I czekasz na rozwój wydarzeń.
-
- Praktykant
- Zajmuję się: Dodatki mieszkaniowe i energetyczne.
- Kontakt:
Wydaje się, że bardzo krótki termin do wywiadu wyznaczyłaś. Ja doliczam 10 dni od daty wysłania powiadomienia. Sprawdza się.
-
- Praktykant
- Zajmuję się: pracowaniem
Mamy się pojawić na wywiadzie w ciągu 14 dni. Nie ma przecież obostrzeń typu, że "za wcześnie". wolałam ustawić taki termin z racji tego, że jest to rodzina romska i mam podejrzenia, że nie mieszkają w danym miejscu, a za granicą, zwłaszcza, że oszukują z fakturami-potrafią dołączyć do wniosku tą, którą dołączali w przedostatnim wniosku, bądź są one zerowe. I wyszłam z założenia, że lepiej wcześniej (przed być może ich kolejnym planowanym wyjazdem) niż za późno iść na wywiad.
-
- VIP
- Zajmuję się:
Z czego to wynika? Moim zdaniem było to „dawno i nieprawda”.Felicja pisze:Mamy się pojawić na wywiadzie w ciągu 14 dni.
Teraz proponuję tak: iść na wywiad w wyznaczonym terminie, jednocześnie szykować kolejne zawiadomienie z drugim terminem, może ciut dłuższym, ale nie zapomnieć dopisać, że przy wywiadzie będzie wymagane oświadczenie o stanie majątkowym i że unikanie wywiadu będzie traktowane jako odmowa złożenia takiego oświadczenia. Pójście na wywiad nie wklucza wysłania drugiego zawiadomienia.
Oprócz Nieodebrane pismo nt. wywiadu środowiskowego - Dodatki mieszkaniowe przeczytaj również:
Nakładanie dodatkowych obowiązków na wnioskodawców
dione system alarmowy idealny do twojego domu
Zastępstwo - prośba o sprawdzenie wyliczenia dodatku
dom jednorodzinny czynsz brać czy nie
zaleglosci od odsetek a dodatek
pierwszy raz złozony wniosek przy zaległosciach
Najwyższa kwota dodatku mieszkaniowego
wniosek o dodatek a ndpłata czynszu
alimenty płacone na dziecko??
zasiłek chorobowy i macierzyński
weryfikacja w wydziale komunikacji wnioskodawcy
Nieaktualna faktura za prąd z 04/2016