alkoholizm - Uzależnienia, Bezdomność

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]

Napisano: 14 wrz 2009, 12:09

państwo nazwało pijaństwo chorobą tylko dlatego, ze ma zysk z tej choroby ! choroby się nie wybiera a każdy kto zaczyna pic , wybiera tzw. chorobę- każdy kto przyczyni się do utraty życia czy tez zdrowia powinien ponieść kare. -pytam dlaczego nikt nie poniesie kary za to ze ludzie staja się alkoholikami- niech każdy alkoholik zaskarży firmy produkujące alkohol o to ze mają zniszczone życie przez ich wyrób! podam przykład narkoman nie zostaje ukarany za to ze jest narkomanem ale produkujący narkotyki jest przestępca - to dlaczego w sytuacji alkoholików nie zostają ukarani producenci? bo państwo ma zbyt dyzo do stracenia! sama jestem abstynentką , mój brat był porządnym człowiekiem do czasu kiedy wpadł w nałóg jest wrakiem człowieka a ja JUŻ nie potrafię mu pomoc .

~arleta

Napisano: 14 wrz 2009, 16:00

Alkohol jest legalnym narkotykiem w większości krajów na świecie dla osób pełnoletnich (jednym z wyjątków jaki znam to Niemcy, w którym 16-letnie dzieci mogą kupować legalnie piwo). Ludzie uzależniają się od seksu, komputera, hazardu, telefonu komórkowego. Gdyby wprowadzić na wszystko co stanowi zagrożenie w przypadku nieracjonalnego używania zakaz...... Właściwie to nie wiem, co by było. Osoba, która posiada narkotyki (narkoman), też popełnia przestępstwo. Nie masz wpływu na to czy w naszym kraju sprzedają alkohol, czy nie. Jak również nie masz wpływu na to, czy Twój brat przestanie pić i podejmie terapie.
~Danka

Napisano: 08 paź 2009, 14:17

TY nie potrafisz i będziesz wstanie pomóc bratu. On sam może sobie pomóc z pomocą tych, którzy się tym profesjonalnie zajmują... Jak z tym żyć? Trudno, ale... można zdobyć trochę wiedzy na ten temat. Możesz sama zgłosić sie do takiego ośrodka (w internecie na pewno znajdziesz adresy dla swojego miejsca zamieszkania), potem zobaczysz co będzie dalej.
Powodzenia
~Sylwia

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x