podanie/prośba do GKRPA o przymusowe leczenie odwykowe alkoholika - Uzależnienia, Bezdomność

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]

Napisano: 28 wrz 2009, 21:42

Witam.
Mam straszny kłopot ponieważ nie wiem jak napisać podanie o którym mowa w tytule i bardzo proszę o jakieś wskazówki o pomoc. Mój tato już wariuje pod wpływem alkoholu, nie daje nam spać w nocy, kradnie pieniądze itp. co odbija się na życiu i zdrowiu psychicznym całej naszej rodziny. Chce zgłosić go na przymusowy odwyk w zakładzie zamkniętym ale nie wiem jak napisać podanie.
Jeżeli ktoś możne mi pomoc to proszę o jakąś rade, wskazówkę a może istnieje jakiś wzór takiego podania lub prośby.

Z góry dziękuje za pomoc i pozdrawiam
Elka
~Elka

Napisano: 28 wrz 2009, 22:48

Zgłoś się do GKRPA i tam powinni mieć jakiś wzór. Myślę, ze tak będzie najrozsądniej. Możeszz też po prostu zgłosić się do pracownika socjalnego przedstawić swoją sprawę - powinien ci pomóc, ale nie gwarantuję - niestety co gmina to inna interpretacja przepisów.
~iza

Napisano: 29 wrz 2009, 9:40

po co zwalac na przepisy? akurat te nie są zawiłe. Powiedziałabym, że wszystko zależy od ludzi, których spotka na swojej drodze osoba potrzebująca pomocy...
~fifka

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x