Jakie obowiązki wykonuje przewodniczący GKRPA? - Uzależnienia, Bezdomność

Strona 1 z 2    [ Posty: 20 ]

Napisano: 28 wrz 2009, 16:09

Jestem pracownikiem urzędu i dziś otrzymałam propozycję zostania albo sekretarzem albo przewodniczącym GKRPA, oczywiście po uprzednich szkoleniach, wdrożeniu w temat, rozmowach z obecnymi członkami komisji, ogólnie po uprzednim przygotowaniu [względnym i podstawowym oczywiście]. Nie wiem czy podołam zadaniom, dlatego pytam co nalezy do obowiązków przewodniczącego...
~Karola

Napisano: 28 wrz 2009, 16:22

na jaką część etatu i przy jakiej liczbie ludności bo przy 40 000 mieszkańców to 1/2 etatu
~```

Napisano: 28 wrz 2009, 16:37

u nas mała gmina, ok 25 000 ludności...
~Karola

Napisano: 28 wrz 2009, 16:52

u mnie praca przewodniczącego sprowadza się tylko na sporadycznych obecnościach na posiedzeniach komisji
całą robotę robi sekretarz
wszystko w ramach etatów
~dulka

Napisano: 28 wrz 2009, 17:37

a u innych? zwoływanie posiedzeń, na komisjach i co jeszcze.....? z góry dziękuję za wypowiedzi :-)
~Karola

Napisano: 28 wrz 2009, 21:49

Ja bym zweryfikował czy oprócz zarządzenia o powołaniu GKRPA jest załącznik który wprowadza regulamin pracy komisji, jeśli tak, no to tam znajdziesz obowiązki przewodniczącego komisji, a jeśli nie to proponuję taki regulamin opracować i wprowadzić do zarządzenia wraz ze zmianą składu osobowego komisji.
Pozdrawiam
~Waldek

Napisano: 29 wrz 2009, 9:56

a czy wiążą się z tym jakieś minusy? usłyszałam, że na obecnego przewodniczącego w naszej gminie była niezła nagonka, chcieli go bić, plulu za nim na ulicy, wyzywali... :-| trochę się boję...
~Karola

Napisano: 01 paź 2009, 12:52

...?
~Karola

Napisano: 01 paź 2009, 13:09

Cały urok pracy z ludżmi! Są też milsze akcenty tej pracy, chociażby takie że ktoś przyjdzie Ci podziękować za to, że się leczy i nie pije!
Pozdrawiam
~Waldek

Napisano: 01 paź 2009, 16:50

jestem 2,5 roku członkiem gminnej komisji r.p.a. Jeszcze nikt za mną nie gonił, co więcej - złego słowa nie powiedział. Jak wygląda praca poszczególnych członków komisji, w tym przewodniczącego? To zależy od bardzo wielu czynników. Co gmina to obyczaj:)
~jolcia

Strona 1 z 2    [ Posty: 20 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x