Jestem pracownikiem urzędu i dziś otrzymałam propozycję zostania albo sekretarzem albo przewodniczącym GKRPA, oczywiście po uprzednich szkoleniach, wdrożeniu w temat, rozmowach z obecnymi członkami komisji, ogólnie po uprzednim przygotowaniu [względnym i podstawowym oczywiście]. Nie wiem czy podołam zadaniom, dlatego pytam co nalezy do obowiązków przewodniczącego...
u mnie praca przewodniczącego sprowadza się tylko na sporadycznych obecnościach na posiedzeniach komisji
całą robotę robi sekretarz
wszystko w ramach etatów
Ja bym zweryfikował czy oprócz zarządzenia o powołaniu GKRPA jest załącznik który wprowadza regulamin pracy komisji, jeśli tak, no to tam znajdziesz obowiązki przewodniczącego komisji, a jeśli nie to proponuję taki regulamin opracować i wprowadzić do zarządzenia wraz ze zmianą składu osobowego komisji.
Pozdrawiam
a czy wiążą się z tym jakieś minusy? usłyszałam, że na obecnego przewodniczącego w naszej gminie była niezła nagonka, chcieli go bić, plulu za nim na ulicy, wyzywali... trochę się boję...
jestem 2,5 roku członkiem gminnej komisji r.p.a. Jeszcze nikt za mną nie gonił, co więcej - złego słowa nie powiedział. Jak wygląda praca poszczególnych członków komisji, w tym przewodniczącego? To zależy od bardzo wielu czynników. Co gmina to obyczaj:)