anulowanie kart
-
- Starszy referent
- Zajmuję się: ŚW/ŚR
- Kontakt:
anulowanie kart
Pani mieszkała w innej gminie i się przeprowadziła czy mogę sama anulować karty z tamtej gminny? Czy da się to w systemie ogarnąć?
- ubu
- Podinspektor
- Zajmuję się: KDR
- Kontakt:
Re: anulowanie kart
generalnie się da, chyba że system na to nam nie pozwoli
, wtedy trzeba się dogadać, czyli np. poprosić pisemnie i tel. kogoś w tamtej gminie aby nam to zrobił, czyli próbuj najpierw samemu anulować, jak się nie da to SI KDR ci to wyperswaduje 

"To err is human, to forgive is divine"
-
- Praktykant
- Zajmuję się: ŚW/ŚR/FA/KDR etc.
- Kontakt:
Re: anulowanie kart
Witam. Przerabiałem ten temat i mniej więcej wygląda to tak. Pani, która zmieniła miejsce zamieszkania, powinna wystąpić z wnioskiem o KDR w nowej gminie. Gdy KDR zostanie tam przyznana, stare karty, te wydane w poprzedniej gminie, zostaną z automatu unieważnione. W ten sposób osoba nie będzie miała przerwy w możliwości korzystania z KDR. Na koniec warto zadzwonić do 'starej gminy" i się upewnić, że wszystko jest OK 
PS. Przy wprowadzaniu wniosku trzeba pamiętać o potwierdzeniu, że ta rodzina jest tożsama z rodziną w tamtej gminie, ale to chyba oczywiste...

PS. Przy wprowadzaniu wniosku trzeba pamiętać o potwierdzeniu, że ta rodzina jest tożsama z rodziną w tamtej gminie, ale to chyba oczywiste...
Oprócz anulowanie kart - Karta Dużej Rodziny przeczytaj również:
czy przysługuje karta
KDR wznowienie wniosku
duplikat KDR
KDR a wniosek o prąd....
KDR pytanie
odbiór karty
Pani ma dwoje dorosłych swoich dzieci i jedno dla którego była rodziną zastępczą, czy przysługuje KARTA ???
Dziecko martwo urodzone
Pomocy, jak to technicznie ogarnąć? Pan ma nową rodzinę...
Odmowa w systemie a teraz mam przyznać KDR
wydanie duplikatu KDR
Ojciec 3 dzieci, 1 zostało przy żonie w innej gminie
Kdr dla osoby całkowicie ubezwłasnowolnionej
Co z tym zrobi.
karty na dzieci w innej gminie
Brak PESEL we wniosku