Pisałem wcześniej, do Senatu notatkę + inne analizy wysłała Grażyna Rosołowicz, w imieniu matek na EWK i rentach, postulujących grupę "0" dla osób ubezwłasnowolnionych. Ta grupa także jest przeciwna różnicowaniu świadczeń dla opiekunów.zgaga pisze:Ta notatka jest takze na stronie senatu a nie tylko na fb
Niestety szanowna pani Ireno wasze działania, a w szczególności pani Hartwich która 6 listopada 2013 wystosowała pismo ,że nie zgadza się , żeby WO ( opiekunowie dorosłych) mieli tyle samo co ,,rodzice”-czyli opiekunowie nieletnich bądź DOROSŁYCH NIEPEŁNOSPRAWNYCH od dzieciństwa,co zostało zrealizowane podłą ustawą uzależniającą wypłatę świadczenia od wieku powstania niepełnosprawności, TK K38/13 zakwestionował i dopuścił różne traktowanie opiekunów dzieci i dorosłych.Z pewnością zastosują taki podział i wasze skamlanie jest wyłącznie związane z tym wyrokiem.Za późno nic to nie da.RR6 pisze:Proszę przeczytać nasze uwagi do projektu nowelizacji ustawy o świadczeniach rodzinnych, bo tam jest miejsce na wyrażenie naszego stanowiska, a nie w notatce na Facebooku.mar-tusia pisze:do RR6
W waszym piśmie jest niestety mowa o podwyższeniu, a nie zrównaniu i 99% czytających tak to zinterpretuje.
Mam na imię Robert nie Irena.mar-tusia. pisze:Niestety szanowna pani Ireno wasze działania, a w szczególności pani Hartwich która 6 listopada 2013 wystosowała pismo ,że nie zgadza się , żeby WO ( opiekunowie dorosłych) mieli tyle samo co ,,rodzice”-czyli opiekunowie nieletnich bądź DOROSŁYCH NIEPEŁNOSPRAWNYCH od dzieciństwa,co zostało zrealizowane podłą ustawą uzależniającą wypłatę świadczenia od wieku powstania niepełnosprawności, TK K38/13 zakwestionował i dopuścił różne traktowanie opiekunów dzieci i dorosłych.Z pewnością zastosują taki podział i wasze skamlanie jest wyłącznie związane z tym wyrokiem.Za późno nic to nie da.RR6 pisze:Proszę przeczytać nasze uwagi do projektu nowelizacji ustawy o świadczeniach rodzinnych, bo tam jest miejsce na wyrażenie naszego stanowiska, a nie w notatce na Facebooku.mar-tusia pisze:do RR6
W waszym piśmie jest niestety mowa o podwyższeniu, a nie zrównaniu i 99% czytających tak to zinterpretuje.
Rozumiem, wróg musi być i żadne fakty tego nie zmieniązgaga pisze:RR6, nie wazne kto przesłał, nie wazne o co postulują matki emerytki, chociaż tego o czym piszesz nie znajdzie sie w ich postulatach. Widocznie jak p. H. co innego miały na myśli, a o czym innym pisały.
Ważna jest tresć notatki napisana ręką p.Ha. i tresci notatki nie sa w stanie zmienic jej tłumaczenia.
Na pewno notatka Iwony Hartwich NIE powstała na potrzeby p. Rosołowicz ani potrzeby Senatu, to wiem na pewno. W notatce nie mówi się o potrzebie zróżnicowania kwoty świadczenia, to też jest pewne, prawda? Stanowisko stowarzyszenia Mam Przyszłość i Iwony Hartwich odnośnie świadczenia przytaczałem już kilka razy i pozostaje ono niezmienne, zawarte jest w oficjalnych dokumentach, dostępnych między innymi na stronach ministerstwa.zgaga pisze:Ale jak można się domyśleć notatka została sporządzona przez p. H. dla potrzeb p. Rosołowicz.
I z tej notatki wynika to co o czym można przeczytać , i na pewno nie wynika z niej to co tłumaczy p.H.
I jak sie walczy o równe prawa dla wszystkich opiekunów, to nie wykazuje sie różnic w sprawowaniu opieki pomiędzy grupami. I jezeli w notatce była mowa o róznicowaniu potrzeb opiekunów i ich podopiecznych każdej z grup, to tylko w odniesieniu do świadczenia pielegnacyjnego. A wskazywanie takich róznic może mieć jedynie na celu róznicowanie tego świadczenia.
Proszę przeczytać postulaty stowarzyszenia Mam Przyszłość i wskazać w którym miejscu chcemy różnie traktować osoby niepełnosprawne. Gwarantuję że nie znajdziesz tam takich herezjizgaga pisze:Możesz mi jeszcze wytłumaczyc dlaczego zdaniem p.H. jeden niepełnosprawny w wieku 20/30/40 lat potrzebuje intensywnej terapii i aktywizacji społeczno - zawodowej, a ich rówieśnik z takim samym schorzeniem juz nie?
A poza tym, to tej różnice to tylko założenia, niekoniecznie znajdujące poparcie w życiu, a tym bardziej w naszej polskiej rzeczywistości..