ARGUMENTY ZA PODWYŻSZENIEM 250 ZŁ DODATKU ZA PRACE W TERENIE - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 2 z 3    [ Posty: 28 ]

Napisano: 25 kwie 2016, 11:37

do OPSKRZCZONÓW, chyba się kolega (koleżanka) zagalopowała z tymi oskarżeniami. Owszem zarabiamy 2500 zł z dodatkiem terenowym a często i dodatkiem za wysługę 20%, więc nie wiem czy to jest dużo. Wymaga się od pracowników socjalnych ciągłego podnoszenia wykształcenia a nie idą za tym żadne konkretne pieniądze jak np. u nauczycieli. Praca jest ciężka, stresowa, z narażeniem na choroby jakie można się nabawić w środowisku. Bardzo fajnie napisał piterr. Mnie czytając pierwszy post na myśl przyszła inflacja. Jak widać u pracowników socjalnych nie ma inflacji. Sorty były ale już nie ma. No i nagroda raz w roku z okazji naszego święta. To jest całe nasze szaleństwo bez perspektywy na podwyżkę w tm roku.
projekt socjalny

Napisano: 25 kwie 2016, 12:45

Zazdroszczę tym co maja te 2500 zł na rękę. Posiadam wyższe wykształcenie i mam niedosyt. Lubię swoją pracę ale przy wypłacie trochę mi smutno, że jednak mało mnie się docenia. Wysokość dodatku od wielu lat jest taka sama, a nasza praca ulega zmianom.

Nie pozdrawiam heiland'a. Idź pobiegać bo Ci tlenu brakuje i mózg kiepsko działa.
LadyGaga

Napisano: 25 kwie 2016, 13:47

Tak 2500 chyba brutto
mkl

Napisano: 25 kwie 2016, 14:12

zaraz nam dyskusja pójdzie w niewłaściwym kierunku - ile kto zarabia. Nie jest na to miejsce i czas. Tu robimy burzę mózgów aby nam podwyższyli dodatek za teren.
A może niech będzie 250zł ale już do ręki bez odliczania podatku.
projekt socjalny

Napisano: 25 kwie 2016, 14:32

Tak praca pracownika socjalnego jest pracą trudną, niebezpieczną , słabo płatną Ale dlaczego skoro ops-y są częścią gmin a pracownicy gmin mają wynagrodzenia na zupełnie innym poziomie. Dodatek od początku nie był waloryzowany a koszty pracy ze strony pracownika rosną , wzrasta poziom agresji i roszczeniowości klientów. Docenia się grupy zawodowe , które mogą zapewnić partii elektorat a gdzie reszta ???
jgh

Napisano: 25 kwie 2016, 21:24

dodatek ten powinien być wliczony do pensji a nie traktowany jako dodatkowy składnik wynagrodzenia; jak słyszę, że mam dodatek i czego jeszcze chcę, to krew mnie zalewa....
pewnie w Polsce są rejony, gdzie pracownik socjalny zarabia 2500 netto ja po 30 latach pracy nie mam takich poborów nawet z tym nieszczęsnym dodatkiem!!!!!!!
ktosik

Napisano: 26 kwie 2016, 8:25

Policzyłem sobie z proporcji: gdyby dodatek wzrastał proporcjonalnie do wzrostu płacy minimalnej, to przy dzisiejszej płacy minimalnej wynosiłby 561,28 zł.
jerzozwierz
Referent
Od: 17 sty 2006, 23:22
Zajmuję się:

Napisano: 26 kwie 2016, 8:39

A ketchup i majonez do tego? Czy zapakować na wynos? :lol:
Gość

Napisano: 26 kwie 2016, 9:59

OPSKRZCZONÓW pisze:Ten temat to najlepszy podgląd postaw nas pracowników socjalnych!
Ciągłe lamenty, narzekanie i chęć: więcej, więcej i jeszcze więcej mi kasy bo jestem socjalnym pracownikiem i mi się należy!
Zero pochylenia się nad innymi zawodami gdzie ludzie zarabiają płacę minimalną i ryją w papierach jak głupi a Wy w większości przeprowadzacie wywiady na miejscu (pracy).
Ten dodatek to każdy by chciał mieć przecież to JEDNA PIĄTA płacy minimalnej a u Was i tak wypłata to minimum 2 500 zł na ręke.
Życzę nam (pracownikom socjalnym) trochę pokory i zabranie dodatku tego ;)

kpina! mam 1800 do wypłaty na rękę ! rzeczywiście jest szał i dupę urywa za przeproszeniem.
A te wszystkie dodatkowe zadania które nam doszły w ciągu ostatnich lat? wszystko za free bo przecież uwielbiamy pracę charytatywną!!! Socjalni górą :D hahaha
Gość

Napisano: 26 kwie 2016, 15:19

tak wszyscy biedni ludzie za najniższą krajową pracują, a nowe domy budują ludzie takie, że głowa boli, pracownik socjalny też by chciał się dorobić ...... chociaż ziemi pod taki dom z tego co zarabia
Gość

Strona 2 z 3    [ Posty: 28 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x