art. 25 - Świadczenia rodzinne

Strona 2 z 2    [ Posty: 12 ]

Napisano: 21 maja 2014, 10:43

Monstr pisze:
malagosia pisze:Jest dokładnie tak jak pisze MONSTR. SZO zgodnie z art. 25 przyznajemy od miesiąca w którym wpłynął wniosek do 31.10.2014r. Później składa nowy wniosek i przyznajemy do grudnia 2014r. i od stycznia 2015r. musi zwrócić się z wnioskiem o przedłużenie prawa do SZO do końca okresu zasiłkowe
nie dokładnie to miałam na myśli. Myślę raczej o przyznaniu SZO na okresy zasiłkowe tj. na okres 2013/2014 (do końca października) oraz na okres 2014/2015 ale nie do końca grudnia a do końca okresu zasiłkowego (tj również do końca października). Dla mnie sformułowanie art 25 " ...w okresie do 31 grudnia 2014..." oznacza jedynie określenie okresu, w którym osoby mogą skorzystać z przywileju braku z rezygnacji zatrudnienia. Samo świadczenie jednak, winno zostać ustalone (na co zresztą wskazuje sam art 25) na warunkach dotyczących SZO- a jak wiemy SZO przysługiwało i przysługuje nadal na okresy zasiłkowe. ;)
jestem skłonna się z tobą zgodzić ale jeszcze pomyślę ...
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Od: 12 maja 2011, 15:17
Zajmuję się:

Napisano: 21 maja 2014, 10:48

Monstr pisze:
malagosia pisze:Jest dokładnie tak jak pisze MONSTR. SZO zgodnie z art. 25 przyznajemy od miesiąca w którym wpłynął wniosek do 31.10.2014r. Później składa nowy wniosek i przyznajemy do grudnia 2014r. i od stycznia 2015r. musi zwrócić się z wnioskiem o przedłużenie prawa do SZO do końca okresu zasiłkowe
nie dokładnie to miałam na myśli. Myślę raczej o przyznaniu SZO na okresy zasiłkowe tj. na okres 2013/2014 (do końca października) oraz na okres 2014/2015 ale nie do końca grudnia a do końca okresu zasiłkowego (tj również do końca października). Dla mnie sformułowanie art 25 " ...w okresie do 31 grudnia 2014..." oznacza jedynie określenie okresu, w którym osoby mogą skorzystać z przywileju braku z rezygnacji zatrudnienia. Samo świadczenie jednak, winno zostać ustalone (na co zresztą wskazuje sam art 25) na warunkach dotyczących SZO- a jak wiemy SZO przysługiwało i przysługuje nadal na okresy zasiłkowe. ;)
Tak daleko jednak bym nie poszedł. W okresie 2014/15 przyznam tym ludziom SZO na okres od listopada do grudnia 2014 na podstawie art. 25.
W styczniu będą mogli ubiegać się o SZO na normalnych zasadach z art. 16a.
"Kiedy człowiek zstępuje w przepaść, jego życie zawsze zyskuje jasno określony kierunek."
Terry Pratchett
kronos79
Awatar użytkownika
VIP
Od: 19 lut 2014, 10:39
Zajmuję się:

Strona 2 z 2    [ Posty: 12 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x