Czy każdą informację z PFRON (np o zmianie terminu przyjmowania wniosków) regulujecie kolejnym Zarządzeniem Dyr w sprawie zasad przyznawania dofinansowania(...)? Pierwsze Zarządzenia mam z marca, drugie (jak zmienili uchwałę) - z kwietnia, trzecią (wysokość dofinansowań w Module II) - z maja, a teraz zobaczyłam, że właśnie o tych terminach przyjmowania wniosków (że do 10 października) PFRON przesłał informację 25.06. Czyli powinnam napisać po tym terminie kolejne Zarządzenie? Jak robicie?
Ja nie reguluję każdej zmiany, jaką robi PFRON, odrębnym Zarządzeniem. Po prostu, ustalam zasady raz, na wiosnę (marzec). Wychodzę z założenia, że w zasadach mam moje wewnętrzne ustalenia, natomiast to, co jest w dokumentach PFRON ma dla mnie jako realizatora AS charakter obligatoryjny, tzn. muszę je respektować. W związku z tym nie widzę potrzeby powielania w moich wewnętrznych zasadach tego, co jest już ustalone przez Fundusz. Po prostu przyjmuję to jako prawdę objawioną i że tak ma być
Lili, może Cię zaskoczę, ale powiem tak... W zeszłym roku musiałam wysłać całą dokumentację do PFRON, bo nasz pracownik jest wnioskodawcą. Po pierwszym sprawdzeniu, oczywiście okazało się, że mam błędy: a to w zasadach, a to coś nie tak przy wniosku, ocenie merytorycznej itd. Poprawiłam, wysłałam i pani z PFRON pyta mnie o nowe zarządzenie Skoro poczyniłam zmiany w "Zasadach...", to musi to być zmiana w zarządzeniu informująca o tym, ze zmieniłam zasady (masło maślane)
A to ciekawe... dla mnie to głupota, powielać to, co mam w odgórnych zasadach aleskoro kazali, to ja mam problem a którEMU oddziałOWI PFRON podlegasz? ja mazowiecki