As - zarządzenie dyr a informacje z PFRON - Stare tematy

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 09 lip 2015, 15:33

Czy każdą informację z PFRON (np o zmianie terminu przyjmowania wniosków) regulujecie kolejnym Zarządzeniem Dyr w sprawie zasad przyznawania dofinansowania(...)? Pierwsze Zarządzenia mam z marca, drugie (jak zmienili uchwałę) - z kwietnia, trzecią (wysokość dofinansowań w Module II) - z maja, a teraz zobaczyłam, że właśnie o tych terminach przyjmowania wniosków (że do 10 października) PFRON przesłał informację 25.06. Czyli powinnam napisać po tym terminie kolejne Zarządzenie? Jak robicie?
PCPR

Napisano: 09 lip 2015, 18:58

Ja nie reguluję każdej zmiany, jaką robi PFRON, odrębnym Zarządzeniem. Po prostu, ustalam zasady raz, na wiosnę (marzec). Wychodzę z założenia, że w zasadach mam moje wewnętrzne ustalenia, natomiast to, co jest w dokumentach PFRON ma dla mnie jako realizatora AS charakter obligatoryjny, tzn. muszę je respektować. W związku z tym nie widzę potrzeby powielania w moich wewnętrznych zasadach tego, co jest już ustalone przez Fundusz. Po prostu przyjmuję to jako prawdę objawioną i że tak ma być :D
Lili

Napisano: 10 lip 2015, 8:23

Lili, może Cię zaskoczę, ale powiem tak... W zeszłym roku musiałam wysłać całą dokumentację do PFRON, bo nasz pracownik jest wnioskodawcą. Po pierwszym sprawdzeniu, oczywiście okazało się, że mam błędy: a to w zasadach, a to coś nie tak przy wniosku, ocenie merytorycznej itd. Poprawiłam, wysłałam i pani z PFRON pyta mnie o nowe zarządzenie :shock: Skoro poczyniłam zmiany w "Zasadach...", to musi to być zmiana w zarządzeniu informująca o tym, ze zmieniłam zasady (masło maślane) :roll:
PCPR

Napisano: 10 lip 2015, 9:18

A to ciekawe... dla mnie to głupota, powielać to, co mam w odgórnych zasadach :P aleskoro kazali, to ja mam problem :o a którEMU oddziałOWI PFRON podlegasz? ja mazowiecki
Lili

Napisano: 10 lip 2015, 9:20

Dolnośląski
PCPR

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x