Lili - Stare tematy

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 07 lip 2015, 21:09

Witam, mam problem i proszę Was o opinie. Osoba niepełnosprawna złożyła wniosek w ramach obszaru D, z tym że dziecko przebywa pod opieką niani. Nie miałam takiej sytuacji, nie wiem zatem co robić. Myślę, że wnioskodawca powinien przedstawić umowę z nianią, ale nie wiem czy w chwili obecnej, czy później, jako potwierdzenie, że dziecko rzeczywiście było pod jej opieką. A co z przekazywaniem środków, na jakiej podstawie? potwierdzenia przelewów na rachunek opiekunki, dokładnie opisanych, za jaki miesiąc i za co ta kasa? Kobieta oświadczyła, że płaci co miesiąc opiekunce 400 zł. W związku z tym mogę chyba przyznać maksymalne dofinansowanie, tj. 2 400 zł w skali roku (200 zł miesięcznie).
Może ktoś z Was miał podobną sytuację i może się wypowiedzieć jak z tym sobie poradził. Każda wskazówka będzie cenna. Pozdrawiam
AS - obszar D

Napisano: 08 lip 2015, 8:41

Zrobiłabym tak, jak Ty: umowa z nianią, przelewy (potwierdzenia) na konto niani i może jakieś potwierdzenie od niani, że faktycznie taką kasę otrzymuje. Możesz później nawet poddać ten przypadek kontroli (wiesz, to do sprawozdania z kontroli).
PCPR

Napisano: 08 lip 2015, 9:13

PCPR dziękuję, na Ciebie mogę zawsze liczyć :)
Lili

Napisano: 08 lip 2015, 10:21

Pamiętaj tylko, że to moje zdanie, a co na to PFRON? :D
PCPR

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x