dodatkowe środki z PFRON - Stare tematy

Strona 1 z 10    [ Posty: 100 ]

Napisano: 10 lip 2015, 15:01

słyszeliście o dodatkowych środkach głównie na warsztaty terapii Zajęciowej? w dodatku od lipca ? a zarządzenie?
edgar

Napisano: 13 lip 2015, 15:21

Wow szok murowany! zapomoga dla pcprów ;)
k.y

Napisano: 13 lip 2015, 17:58

dzięki, Kasia za link z info....ale słyszałam, ze te środki mają być z przeznaczeniem na wtz- y , ale jak to zrobić jak rozporządzenie w sprawie algorytmu niezmienione i środki na wtz- y utrzymane na tym samym poziomie?
Gość

Napisano: 14 lip 2015, 7:41

WTZ-ty? przecież z tabeli jasno wynika na co pieniądze maja być przeznaczone. Patrząc na nasz powiat środki na wtz są dokładnie na tym samym poziomie natomiast kwota na pozostałe zadania nieznacznie w stosunku do potrzeb wzrosła :)
mon w

Napisano: 14 lip 2015, 8:26

byłam na szkoleniu z Wasiakiem i informował nas że przyjdą pieniądze do powiatu i pismo z PFRON intencyjne z prośbą o przekazanie ich dla WTZ!!!!
dab

Napisano: 14 lip 2015, 8:53

Super. Jeżeli tak to naprawdę brawa, brawa i oklaski..... mam nadzieję, że to był kiepski żart. Ze sprawozdania pokontrolnego NIK odnośnie zadań finansowanych ze środków PFRON, WTZ-ty uznano chyba za nieracjonalnie finansowane....
mon w

Napisano: 14 lip 2015, 9:34

O matko... dab....już WTZ-ty do mnie wydzwaniają "Nasza kasa!!!!!" :D
mon w

Napisano: 14 lip 2015, 13:15

A czy taka prośba musi być spełniona? Bo niby na jakiej podstawie.
melba

Napisano: 14 lip 2015, 13:27

Właśnie. Pfron nie może narzucać samorządom na co maja przeznaczyć pieniądze.Moim zdaniem zrobili dobry myk. Nie dali kasy na WTZ-ty ale na pozostałe zadania i każdy powiat może je przeznaczyć według własnego uznania. U nas pewnie społeczna rada podejmie decyzję na co te środki przeznaczyć. ale kwoty są tak małe, że to kropla w morzu potrzeb dla całego WTZ-tu a pewnie niejednemu PCPr-owi uratowała by dupę na ortopedykach gdzie już dawno w kasie pusto :)
K.Yl.

Strona 1 z 10    [ Posty: 100 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x