Atak na pracownika socjalnego - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 2 z 2    [ Posty: 14 ]

Napisano: 28 paź 2014, 19:11

...po prostu nie chce mi się iść do pracy, przeczytałam komentarze pod opisem ataku na pracowników i ta okazana nienawiść ludzi do pracowników mnie przeraziła możemy chyba za to podziękować telewizji która nie widzi naszej trudnej, stresującej i mozolnej pracy, często marnie wynagradzanej, nie pokazuje żadnych dobrych przykładów tylko pokazują każde negatywne zdarzenie często nieobiektywnie przedstawiając fakty, dziś w telewizji słyszę że urzędniczka opieki kradła pieniądze podopiecznych i znowu ludzie jak w komentarzach będą złorzeczyć pracownikom socjalnym, ludzie zaczynają nas postrzegać jako samo zło, to my jesteśmy winni za nie życiowe przepisy, papierologię, bezrobocie, alkoholizm, ubóstwo, brak dostępu do lekarzy specjalistów i tak dalej,... tragedia ... najgorszy zawód w Polsce
prac

Napisano: 28 paź 2014, 19:57

Może zmieni to prężny związek zawodowy obejmujący pracowników z całej polski?
Może warto spróbować?
Gość

Napisano: 28 paź 2014, 20:25

Mamy Polską Federację Związkową Pracowników Socjalnych, która prowadzi rozmowy w ministerstwie w naszym imieniu. Walczą o byt naszego zawodu bo jak wiecie w planach jest zlecanie pracy socjalnej organizacjom pozarządowym.
Oburzony

Napisano: 28 paź 2014, 21:40

czyli zmieni się tylko wasz pracodawca, który w większym stopniu będzie mógł wykorzystywać.. samorządom nie pasuje.... a prywatne podmioty?? nie widzę tego w kolorowym świetle
Rajski
Referent
Od: 11 wrz 2014, 17:01
Zajmuję się:

Strona 2 z 2    [ Posty: 14 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x