Witam, mam pytanie czy przed praca mieliście skierowanie na badania psychotechniczne w związku z tym że będziecie często korzystać z samochodu, czy jest to trudne badanie ?
Chcą żebyś woziła klientów swoim autem dlatego te badania? Czy dadzą Ci samochód służbowy?
Ja osobiście tego nie miałam i pierwsze słyszę o takim czymś.
Bo wiesz, nie chcę straszyć bo mogę się mylić, ale moim zdaniem skoro nie dadzą Ci służbowego, to takie testy robi się osobom, które mają przewozić innych ludzi. Żeby Cię nie wkręcili w jakieś radiotaxi.
Z reszta może poczytaj w necie do czego te testy uprawniają.
Tak, miałam robione takie badania. Trwają dosyć długo, zarezerwuj sobie około 3 godzin. Ja jestem asystentem z którym klienci jeżdżą samochodem moim prywatnym, którego używam do celów służbowych i rozliczam ryczałtem oraz delegacjami. Wiem, że za chwilę niektórzy asystenci mnie nie pochwalą, ale czasami tak trzeba ludzi wesprzeć.
Takie badania robi się aby móc używać samochodu prywatnego do celów służbowych i nie ma to znaczenie czy będziesz woziła klientów czy nie takie badania musisz zrobić aby dostawać ryczałt na paliwo.
ja właśnie przeszłam dlatego, że bee jeździła służbowym ze mną na badaniach była koleżanka która jeździ w teren swoim ale ma ryczałt od tego:)podobno weszła taka ustawa, ze kto w pracy jeździ samochodem ten musi takie badania mieć;)
ja miałam okuliste, neurologa i psychotesty te ostatnie trwały godzinę;0