szanowna kasiu, a nie zauważyłaś, że to właśnie robimy na forum? szukamy wiedzy, konsultujemy się, wymieniamy opinie, po to jest to forum. jakbyśmy mieli w d*** klientów, to byśmy się tak nie dopytywali, nie szukali... jeszcze pani nie złożyła wniosku, a już się pani czuje pokrzywdzona. proszę wziąć zaświadczenie od lekarza, pod którego opieką pani była, i dać się z tym zaświadczeniem do odpowiedniego organu. jeśli pani nie zgodzi się z decyzją, którą pani otrzyma w sprawie becikowego, zawsze może się pani odwołać do Samorządowego Kolegium Odwoławczego.
Wzór zaświadczenia pochodzi od Ministra Zdrowia i jest skierowane do lekarzy- i to lekarze maja się nauczyć wystawiać prawidłowe zaświadczenia a jeżeli takich nie wystawią to do nich należy mieć pretensje a nie do nas....
a może chcesz jeszcze zmienić lekarza i dopasować się do wymogów ustawy jak większość cwanych klientów, bo twoje skoro dziecko nie jest biedne to po co wyciągasz łapy!!!
Becikowe jest dla wszystkich bez względu na dochody!!!Zwrócą mi się przynajmniej koszty wizyt lekarskich.A jak zechcę to zmienię lekarza i nic ci do tego,zawistny urzędasie!!!
do tez kasia-nie uważam że jestem babą,lecz kobietą ale jak ty o własnej płci tak się wyrazasz to pewnie nie masz dzieci,tylko bachory.Jeśli w ogóle je masz???Lub będziesz mieć.
Drogie panie urzedniczki dzięki panią rodzacym i majacym dzieci macie ta prace więc radze traktowac ich poważnie i z kultura Po to jest forum żeby mozna było dowiedziec sie od osób kompetentnych o obowiązujacych przepisach. To wy dostajecie ustawy ,macie szkolenia itp. Czytam te wypowiedzi i jestem przerazona jak można tak odnosic sie do klientów w tym do kobiet w ciąży. Podejmując ta prace trzeba byc świadomym że to praca z ludzmi. Z tego co wiem to urzędnik ma wiedzieć jakie dokumenty są mu potrzebne. Jak nie pasuje to was nikt nie trzyma.Takie powiedzenie jak \'\' babsko\'\' swiadczy tylko o urzedniku i jego kulturze i moim zdaniem nie pasuje on na ten stołek,jestem starym urzędasem i wierzcie dziewczyny jak będziecie szanować klientów odpłacą wam tym samym. Miłej pracy Pamietajcie że zawsze możecie być z tej drugiej strony biurka.
Maja, jakby nie było pań rodzących i mających dzieci to bym co innego w życiu robiła. I masz rację, po to jest to forum, by się czegoś dowiedzieć. To po co zarzut autorki wątku, że nie wiemy i się pytamy? A zauważ, że nie zapytała nas grzecznie... Może mamy dość bycia \"chłopcem do bicia\"???
Autorka wątku poczytała sobie wpisy, w których ludzie starają się zrozumieć, ustalić, dopytać odnośnie tych zaświadczeń, i nie wiadomo do kogo ma pretnsje. Ile razy trzeba powtórzyć, że to jest forum i sluży wymianie poglądów??? I że odpowiedzi w wątkach nie stanowią wykładni prawa, tylko są sugestiami i podowiedziami, to chyba oczywiste?