Bez rozpatrzenia a odpowiedź strony, co dalej?
-
- Starszy referent
- Zajmuję się: wszystkim
- Kontakt:
Bez rozpatrzenia a odpowiedź strony, co dalej?
Mam takiego "niemieszkającego", nie stawił sie na wezwanie do wyjaśnień (bo w w ceebie i meldunku inny adres niz na wniosku, brak deklaracji śmieciowej, wzywałam wszystkich wtedy), termin minął mimo odebrania listu, pozostawiłam wniosek bez rozpatrzenia (z art 24a i 25 ustawy o ś.r.), zawiadomiłam go o tym pisemnie, teraz wpływa mi pismo ze on się nie zgadza, i nie ma potrzeby nic wyjaśniać bo deklaracje śmieciowe i adresy nie maja nic wspólnego z dw itd itd i generalnie zima tu nie mieszka bo go nie stać na opał. A i jeszcze ze mam sobie sprawdzić ze płaci podatki i rachunki za prąd i wodę. Co powinnam z tym pismem zrobić? Zupełnie nic i olac? odpisać cos? wysłać gdzieś dalej typu sko?
-
- Stażysta
- Zajmuję się: PS
- Kontakt:
Re: Bez rozpatrzenia a odpowiedź strony, co dalej?
Ja odpisałabym. W piśmie napisałabym, że dostał wezwanie, które zostało doręczone skutecznie. W wezwaniu miał termin na wyjaśnienie sprawy i pouczenie, że nie zastosowanie się do wezwania spowoduje pozostawienie wniosku bez rozpatrzenia. Termin składania wniosków już minął. Jak nie odpiszesz to facet może zlozyć skargę na bezczynność organu.
- Szarak
- VIP
- Zajmuję się: Multitasking
- Kontakt:
Zacząć trzeba od tego do kogo zostało zaadresowane pismo. Jak na OPS to mu odpowiadasz a jak na SKO to wysyłasz do nich z dokumentami.
-
- Starszy referent
- Zajmuję się: wszystkim
- Kontakt:
Do nas skierowane. Wszystko to co piszesz było napisane w zawiadomieniu ze bez rozpatrzenia o tak dziwnie mu znów o chwile to samo pisa i za chwile pewnie znów bo raczej odpowie. Kiero mówi żeby nic bo ani to wniosek ani podanie ani odwołanie. Właściwie to jakieś wyjaśnienia aroganckie ale znacznie po terminie,Basia49 pisze:Ja odpisałabym. W piśmie napisałabym, że dostał wezwanie, które zostało doręczone skutecznie. W wezwaniu miał termin na wyjaśnienie sprawy i pouczenie, że nie zastosowanie się do wezwania spowoduje pozostawienie wniosku bez rozpatrzenia. Termin składania wniosków już minął. Jak nie odpiszesz to facet może zlozyć skargę na bezczynność organu.
-
- Praktykant
- Zajmuję się: Pracownik socjalny na własną rękę...
- Kontakt:
My pisaliśmy im takie pismo, w kórym wyjaśnialiśmy jak przebiegł proces weryfikacji wniosku. Poza tym w ustawie masz napisane na jakiej podstawie możesz weryfikować i jest tam opłata za śmieci itp.
Oprócz Bez rozpatrzenia a odpowiedź strony, co dalej? - Dodatek osłonowy / bon energetyczny / inne dodatki "paliwowe" przeczytaj również:
grzejnik na kółkach
Czy ma ktoś może wzór informacji o przyznaniu dodatku elektrycznego?
Przedłużenie do gazowego
Odmowa/skarga
środki na dodatek węglowy
Strona żąda wydania decyzji odmownej
dotacja z UW na wypłatę elektrycznego
Błędnie wyliczony dochód
Z innej beczki
dodatek elektryczny - weryfikacja opłaty za odpady
dodatek elektryczny
faktura a zgon
pomocy!!
tzw. dodatek węglowy
refundacja VAT-potwierdzenie zapłaty
decyzja odmowna elektryczny-czy ktoś posiada?