refundacja VAT-potwierdzenie zapłaty
-
- Praktykant
- Zajmuję się: FA/ŚR/ŚW/DM/DE/ST/
- Kontakt:
refundacja VAT-potwierdzenie zapłaty
Jak postępujecie w sytuacji gdy do faktury dołączone jest potwierdzenie zapłaty przez PayPro? Na potwierdzeniu jest inne konto dokonania wpłaty niż na fakturze i inna kwota wpłaty (powiększona o prowizję) - czy możemy to uznać czy żądać innego dokumentu, np. kolejnej faktury gdzie będzie opis że poprzednia zapłacona?
- Tom.
- Administrator
- Zajmuję się: SR, CP, dodatki paliwowe ;)
- Kontakt:
Re: refundacja VAT-potwierdzenie zapłaty
kupowane było coś kiedyś w necie i płacone kartą? takie płatności obsługują pośrednicy, jednym z których jest PayPro znane bardziej pod nazwą przelewy24
jak się ma konto klienckie na pgnig czy pge to tam można opłacać rachunki kartą
jak się ma konto klienckie na pgnig czy pge to tam można opłacać rachunki kartą

-
- Praktykant
- Zajmuję się: FA/ŚR/ŚW/DM/DE/ST/
- Kontakt:
ja wiem, że takie płatności internetowe są, ale z druku potwierdzenia nie wynika, że to jest płatność na konto gazowni, a nie np. za zakupy w jakimś sklepie na podobną kwotę
-
- Starszy referent
- Zajmuję się: PS
- Kontakt:
Nie wiem czy dalej to jest możliwe, ale kiedyś w jakimś z bardziej popularnych banków można było zlecić przelew, pobrać potwierdzenie przelewu, a potem ten przelew anulować. Idąc tym tropem, ja to bym nie wierzył nawet w potwierdzenia na właściwy rachunek. Wydaje mi się, że jeśli prezes danego przedsiębiorstwa osobiście w urzędzie potwierdzi opłacenie faktury (najlepiej w obecności notariusza), to MOŻE będzie podstawa do wypłaty, bo tak to nie wiadomo, pełno przecież ludzi którzy nie opłacają rachunków za gaz i wyłudzają zwrot VAT.
- Tom.
- Administrator
- Zajmuję się: SR, CP, dodatki paliwowe ;)
- Kontakt:

dobrym pomysłem byłoby też, żeby opłata była w obecności urzędasa i by potwierdzał pieczęcią

-
- Starszy referent
- Zajmuję się: PS
- Kontakt:
O to to!Tom. pisze: 24 lut 2023, 8:19 dobrym pomysłem byłoby też, żeby opłata była w obecności urzędasa i by potwierdzał pieczęcią![]()
-
- Referent
- Zajmuję się: ŚW/DS
- Kontakt:
Wnioskodawczyni do wniosku dołączyła mi potwierdzenie opłaty faktury bank opłaca jej z automatu fakturę jest tylko napisane do kogo i jaka kwota. Czy może być takie potwierdzenie? Czy powinien być też numer faktury?
-
- Stażysta
- Zajmuję się: ŚW/DW/ŹC/DE/DG
- Kontakt:
myśle że może być, ja też mam kilka innych dowodów zapłaty np:tili pisze:Jak postępujecie w sytuacji gdy do faktury dołączone jest potwierdzenie zapłaty przez PayPro? Na potwierdzeniu jest inne konto dokonania wpłaty niż na fakturze i inna kwota wpłaty (powiększona o prowizję) - czy możemy to uznać czy żądać innego dokumentu, np. kolejnej faktury gdzie będzie opis że poprzednia zapłacona?
paragon z kolportera? kwota z paragonu i faktury się zgadza, a jest to prawie 1500 zł
pieczątka z punktu poboru opłat? (na pieczątce tylko data, adres, punkt nr 3, nip, regon i tyle)
Oprócz refundacja VAT-potwierdzenie zapłaty - Dodatek osłonowy / bon energetyczny / inne dodatki "paliwowe" przeczytaj również:
Błędnie wyliczony dochód
Bez rozpatrzenia a odpowiedź strony, co dalej?
Z innej beczki
dodatek elektryczny - weryfikacja opłaty za odpady
dodatek elektryczny
faktura a zgon
pomocy!!
tzw. dodatek węglowy
decyzja odmowna elektryczny-czy ktoś posiada?
Czy dużo wniosków macie jeszcze w SKO?
refundacja VAT - czy wymagać informacji o zużyciu gazu
Decyzja z SKO pomocy co dalej?
VAT - kolejny wniosek
refundacja VAT - data zgłoszenia w CEEB
Czy otrzymaliście skragi do WSA - dodatek węglowy?
dodatek do gosp. domowych-pellet