dodatek elektryczny

Wybrane tematy:
Wzory informacji, decyzji Webinar - dodatek osłonowy. B. Mazurkiewicz 08/02/2022 Informator dla samorządów Ministerstwo Klimatu i Środowiska - Dodatek osłonowy. Pytania i odpowiedzi dopłaty unijne ARiMR jak pozyskać dane WZÓR PISMA DO ZUSU O WYSOKOŚĆ SKŁADEK ZDROWOTNYCH ZA 2020R.
ODPOWIEDZ
MTs
Stażysta
Zajmuję się:
Kontakt:

dodatek elektryczny

Post autor: MTs »

Mam wniosek na 1000 zł adres na terenie naszej gminy do korespondencji 100 km dalej. Pracownik pojechał na wywiad, by ustalić faktyczne miejsce zamieszkania.
a tu bramy zadrutowane, dach pełen fotowoltaiki, napisałam e-mail o dostarczenie faktury za energię ale bez odzewu. Pisze wezwanie celem wyjaśnień w sprawie zamieszkania ale czy mogę wezwać do dostarczenia faktury za prąd na dodatek podstawowy?
mk1979
Stażysta
Zajmuję się: praca socjalna
Kontakt:

Re: dodatek elektryczny

Post autor: mk1979 »

Pracownik niech sporządzi notatkę, wspomnieć o fotowoltaice i decyzja odmowna
roriyok
Starszy referent
Zajmuję się: PS
Kontakt:

Post autor: roriyok »

Fotowoltaika na dachu nie przesądza o byciu prosumentem - musi być jeszcze wpięta do sieci. Drąż temat, oprócz zamieszkiwania i wyjaśnienia sprawy z panelami jest jeszcze kwestia udowodnienia bycia odbiorcą końcowym (i faktura lub np. umowa będzie wystarczająca do uwalenia tego wniosku jeśli będzie tam wzmianka o byciu prosumentem).
MTs
Stażysta
Zajmuję się:
Kontakt:

Wezwałam do wyjaśnień minął termin, teraz pisze zawiadomienie o pozostawieniu bez rozpatrzenia, może ma ktoś podstawę prawną
MTs
Stażysta
Zajmuję się:
Kontakt:

chwilowe zaćmienie, już wiem
ODPOWIEDZ