Bezdomny - Uzależnienia, Bezdomność

Strona 1 z 2    [ Posty: 12 ]

Napisano: 03 gru 2009, 12:48

Moje pytania do pracowników socjalny, czy osoba przebywająca w MAR-KOT , z zameldowaniem na pobyt czasowy jest bezdomna? Bardzo proszę o wypowiedzi.
~Ewabis

Napisano: 03 gru 2009, 12:57

Uważam, ale to jest moje zdanie , że nie jest on bezdomny, bo ma meldunek i prawo do zamieszkiwania w danym lokalu. Bezdomny to osoba nie posiadająca żadnego meldunku .
~xxx

Napisano: 03 gru 2009, 13:07

oczywiscie, że jest bezdomny , w końcu przebywa przeciez w ośrodku dla bezdomnych !! meldunek czasowy nie ma tutaj nic do rzeczy
~bakubaju

Napisano: 03 gru 2009, 14:12

Art. 6 pkt 8 ustawy o pomocy społecznej - osoba bezdomna
~ela

Napisano: 03 gru 2009, 15:13

Do Eli,poproszę o skomentowanie tegoż art.
~Ewabis

Napisano: 03 gru 2009, 15:27

Osoba bezdomna to osoba niezamieszkująca w lokalu mieszkalnym i niezameldowana na pobyt stały, a także osoba niezamieszkująca w lokalu mieszkalnym lub zameldowana na pobyt stały w lokalu, w którym nie ma możliwości zamieszaknia.
~ela

Napisano: 03 gru 2009, 15:33

a tak w ogóle, to zameldowana jest tymczasowo w ośrodku, w którym obecnie przebywa?
~ela

Napisano: 03 gru 2009, 17:16

tak na pobyt czasowy i pełni funkcję kierownika tego Ośrodka
~Ewabis

Napisano: 03 gru 2009, 20:32

zgadzam się z Ela :)
~młoda

Napisano: 03 gru 2009, 20:35

pomieszczenia noclegowni nie sa lokalami mieszkalnymi w rozumieniu ustawy.

USTAWA
z dnia 10 kwietnia 1974 r.
Prawo lokalowe.
Art. 5.
1. Za lokal mieszkalny uważa się samodzielny lokal mieszkalny, jak też jego część obejmującą co najmniej 1 pokój o powierzchni nie mniejszej niż 10 m[2], jeżeli jest ona odrębnym przedmiotem najmu. 2. Samodzielnym lokalem mieszkalnym jest wydzielony trwałymi ścianami w obrębie budynku zespół izb łącznie z pomieszczeniami pomocniczymi, w którym zamieszkiwanie nie wymaga korzystania z pomieszczeń znajdujących się w innym lokalu.
~ja

Strona 1 z 2    [ Posty: 12 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x