Napisano: 17 lis 2009, 15:25
nina piszesz, że teatr tak, ale żeby go tworzyła sama młodzież, która ma zagospodarowany czas po lekcjach i sprawdza się w roli aktorów, w związku z tym co napisałaś:
czy można zatrudnić na umowę zlecenie lub o dzieło aktora, reżysera filmowego którzy z młodzieżą z gimnazjum np w piątek po południu i w sobotę będą prowadzili warsztaty plastyczne - opracowanie ulotki z zakresu profilaktyki propagującej potrzeby trzeźwości i abstynencji, warsztaty teatralne technik aktorskich - przygotowanie scenki \"Asertywne NIE\" pod kierunkiem aktora teatralnego, warsztaty filmowe - wywiad z mieszkańcami na temat uzależnienia pod okiem reżysera i montaż krótkiego filmu, oraz czy można zapłacić za kolację, śniadanie i obiad dla 40 dzieci z gimnazjum i 2 opiekunów, warsztaty terapeutyczne prowadziłby instruktor pedagog z gimnazjum,
metody: burza mózgów, drama, scenki rodzajowe,
film - \"Ucieczka w niewolę\", \"Rpzdarte dusze\",
teatr \"Nie zobaczysz Wenecji\", \"Wpadka\", rysunek, dialogi,
cały koszt warsztatów ok 2.500 zł. a ja mam podpisać umowę z aktorem i reżyserem no i zapłacić za posiłki, jakie jest wasze zdanie na ten temat, bo ja osobiście nie jestem do tego przekonana gdyż co ma wspólnego aktor, reżyser z profilaktyką, czy oni będą uczyć o profilaktyce, raczej będą uczyć jak dobrze zagrać, jak dobrze wyreżyserować scenkę, film, osobiście jestem na NIE, ale może jestem uprzedzona, może powinnam pozwolić na sfinansowanie takich warsztatów, proszę o dobre rady