BEZDOMNY A OPŁATA ZA POBYT
BEZDOMNY A OPŁATA ZA POBYT
W krótkim czasie mam opłatę za pobyt w domach dla samotnych matek z dziećmi - bezdomnych. Koszt pobytu takiej rodziny wynosi 3.000 złotych miesięcznie. Jaką mam możlliwość odmowy zapłacenia całości lub usamodzielnienia Pań, bo koszty mnie przerastają. Dotychczas były to kwoty ok. 500 złotych miesięcznie a teraz 3.000. Co można waszym zdaniem ?
-
- Referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Re: BEZDOMNY A OPŁATA ZA POBYT
Jeżeli ich dochód nie przekracza kryterium dochodowego to nie można się od nich domagać żadnej partycypacji w kosztach pobytu - patrz art. 97 ust. 1 ustawy. Z możliwościami usamodzielnienia to już wy wiecie najlepiej.
Re: BEZDOMNY A OPŁATA ZA POBYT
Proponuję zawarcie kontraktu socjalnego, określenie zasad współpracy i możliwości wyjścia z sytuacji trudnej ( bo trudną z Twojego opisu jest zarówno sytuacja klienki jak i Ośrodka).
Możesz też znaleźć inny Ośrodek- tańszy lub prowadzony przez stowarzyszenie ( często osoby mieszkające tam świadczą pracę wzamian za dach nad głową, niekiedy trzeba im sfinansować tylko posiłki).
Życzę powodzenia
Możesz też znaleźć inny Ośrodek- tańszy lub prowadzony przez stowarzyszenie ( często osoby mieszkające tam świadczą pracę wzamian za dach nad głową, niekiedy trzeba im sfinansować tylko posiłki).
Życzę powodzenia

Oprócz BEZDOMNY A OPŁATA ZA POBYT - Uzależnienia, Bezdomność przeczytaj również:
wypoczynek letni
bezdomność???
stypendia socjalne
Co robic
dofinansowanie
powódź bezdomny
jestem nowa a obecna komisja jest do kitu -potrezbuje porad i pomocy.
Podanie o przymusowe leczenie
bezdomny
bezdomny a stały
jednorazowe zezwolenia
dziwne uzależnienie -abstynencja bez leczenia
NIELETNI
Gdzie moge cos poczytać o przeprowadzonych kontrolach RPA
Nowela ustawy o przeciwdziałaniu przemocy juz w senacie
człowiek po terapii, nadal nadużywa co robicie