Czesc! Mam rodzinę matka+ 5 dorosłych dzieci. Czworo z nich posiada orzeczenia i karty im się należą. Przy jednym zaznaczam, ze matka nie wnosi o wydanie karty, natomiast wyskakuje mi poniższy bład:
Rolę osoby w rodzinie: DZIECKO_NIESPELNIAJACE można wprowadzić wyłącznie dla wniosków z zaznaczonym polem: Wniosek dla rodziców lub małżonków rodziców, którzy kiedykolwiek mieli na utrzymaniu łącznie co najmniej troje dzieci bez względu na ich wiek
Nie mogę zaznaczyć, że wniosek jest tylko dla rodziców bo wtedy nie przyzna dla dzieci, którym się ta karta nalezy. Jak postąpić w takiej sytuacji? Zaznaczyć w programie, że dla tego tego dziecka też wnoszę o przyznanie a przy rozpatrywaniu dac nie rozpatrzono/odmowę?
Błąd biznesowy
-
- Stażysta
- Zajmuję się: SW
- Kontakt:
-
- Stażysta
- Zajmuję się: KDR
- Kontakt:
Re: Błąd biznesowy
Cześć,
dla dziecka, dla którego nie wnosisz o kartę należy zaznaczyć rolę osoby w rodzinie: "inna osoba, niespełniająca warunków ustawy o KDR".
Jeżeli wybrałaś rolę: "dziecko niespełniające warunków ustawy", to wyskoczył błąd biznesowy, bo ta rola dotyczy dzieci, ale tylko dla wniosków o KDR dla rodziców.
Pozdrawiam
dla dziecka, dla którego nie wnosisz o kartę należy zaznaczyć rolę osoby w rodzinie: "inna osoba, niespełniająca warunków ustawy o KDR".
Jeżeli wybrałaś rolę: "dziecko niespełniające warunków ustawy", to wyskoczył błąd biznesowy, bo ta rola dotyczy dzieci, ale tylko dla wniosków o KDR dla rodziców.
Pozdrawiam
Oprócz Błąd biznesowy - Karta Dużej Rodziny przeczytaj również:
zezwolenie na osiedlenie się na terytorium RP cudzoziemca
KDR dla męża też ?
jaki rodzaj wniosku - dziecko z innej gminy
System nie widzi przyznanej karty z 2015 r.
Wniosek
Konkubenci mają po jednym swoim dziecku i jedno wspólne. Czy należy się KDR?
gdzie sprawdzić wnioski wysłane do producenta
Czy dziecku się należy karta?
Wniosek o duplikat KDR
Wniosek elektroniczny - przekazanie do innej jednostki
Zmiana nazwiska
KDR
Karta elektroniczna
przedłużenie KDR a dodatkowa forma karty
Brak dostępu do systemu KDR - brak administratora
pani zgubiła karty i zmieniła miejsce zamieszkania