Brak nazwiska matki w rejestrze PESEL - Karta Dużej Rodziny

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]

Napisano: 20 lut 2023, 15:42

Na podstawie jakiego art. ( Art. 50. § 1, czy 64 § 2 KPA) wezwać Panią do dostarczenia aktu urodzenia dzieci i jej aktu małżeństwa, z którego wynikać będzie jej nazwisko rodowe? W systemie PESEL nie ma podanego nazwiska panieńskiego u Pani, w rejestrach dzieci też nie ma jej rodowego nazwiska. Dodam, że to roszczeniowa Pani z Ukrainy, którą muszę oficjalnie wezwać i do tego będzie decyzja odmowna :cry:
Dziękuję za pomoc
Kicia123
Praktykant
Od: 30 sty 2023, 23:36
Zajmuję się: W pracy zajmuję się przyznawaniem karty dużej rodziny

Napisano: 20 lut 2023, 15:55

przepraszam... ale nie rozumiem do czego komu jest potrzebne nazwisko panieńskie w tym wszystkim, aby wydać KDR :?: I z jakiego powodu decyzja odmowna (no chyba nie z barku nazwiska panieńskiego)? :?: czy aby przypadkiem urzędnik nie jest tu bardziej papieski od papieża :lol:
"To err is human, to forgive is divine"
ubu
Awatar użytkownika
Podinspektor
Od: 27 lip 2017, 11:31
Zajmuję się: KDR

Napisano: 20 lut 2023, 16:49

1. Decyzja odmowna będzie, bo Pani ma zezwolenie na pobyt czasowy i pracę wydany na podstawie art.114 ust 1 w związku z art. 98, art. 104 ust.1, art. 109 ust 1, art. 118 ust 1, a dzieci na podstawie art. 187 pkt 8 w zw. z art. 98, art. 104 ust. 1 oraz art. 109 ust.5.
2. To w takim razie jak mam zweryfikować, że Pani jest matką trójki dzieci? Bo w rejestrze Pesel dzieci nie mam podanych danych matki :(
Proszę pomóżcie, koleżanka uczyła mnie, gdy odchodziła, że najpierw sprawdzam dane w rejestrze Pesel ojca i matki (tam jest jej nazwisko panieńskie), a wtedy sprawdzam rejestry dzieci i tam są dane rodziców i na tej podstawie stwierdzam, czy to jest rodzina :?
Kicia123
Praktykant
Od: 30 sty 2023, 23:36
Zajmuję się: W pracy zajmuję się przyznawaniem karty dużej rodziny

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x