Udzielają odpowiedzi, przecież napisałam z resztą, że odnośnie jednej odpisali ale na pozostałe 2 jeszcze nie, ponieważ jak pytam o 3 osoby na jednym wniosku to oni nie odpowiadają na 3 osoby na raz tylko każde zaświadczenie przysyłają osobno.
Udzielają odpowiedzi, przecież napisałam z resztą, że odnośnie jednej odpisali ale na pozostałe 2 jeszcze nie, ponieważ jak pytam o 3 osoby na jednym wniosku to oni nie odpowiadają na 3 osoby na raz tylko każde zaświadczenie przysyłają osobno.
No bo pytałam jak robicie u siebie czy jak doślą te zaświadczenia po 10-tym to czy tworzycie dodatkową listę na tą jedną osobę czy dopiero w maju wyrównanie. Po to pytam.:-) pisze: ↑09 kwie 2024, 8:47ale Ty napisałaś, że ..."Wysłałam wniosek o udostępnienie danych do ZUS."... a jedynie, że czekasz na odpowiedź i nie wyrobisz się z wypłatą do 10 tego miesiąca...hmmm...to jeśli już wysłałaś...to po co pytasz....."Przysłali odpowiedź na 1 osobę, na 2 jeszcze nie...."
Nie wiem po co się bawisz w takie rzeczy. To klient składając wniosek ma obowiązek dołączyć wszelkie niezbędne dokumenty. Teraz to ty za niego kompletujesz dokumentacjęmarzena123 pisze: ↑08 kwie 2024, 9:10Pani złożyła wniosek na dm, ale nie miała decyzji z renty ani odcinków 3 osób z gospodarstwa domowego. Wysłałam wniosek o udostępnienie danych do ZUS. Przysłali odpowiedź na 1 osobę, na 2 jeszcze nie. Powiedzcie mi, bo musimy przygotować już listy wypłat czy jak doślą zaświadczenia po wypłatach to tej pani w maju z wyrównaniem będzie trzeba wypłacić ? co robicie w takich sytuacjach?
dokładnie takPrzecież mamy teraz ładny art. 7 ust. 13 u.d.m.: